Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πως θα χτυπήσει η κακοκαιρία Φίλιππος – Τα νεότερα στοιχεία

 Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πως θα χτυπήσει η κακοκαιρία Φίλιππος – Τα νεότερα στοιχεία 

Τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με την κακοκαιρία «Φίλιππος» και πως θα κινηθεί ανέλυσε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Με ανάρτηση στο facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως το Σάββατο περιμένουν την κορύφωση για την κακοκαιρία Φίλιππος.

«Έτσι λοιπόν από νωρίς κιόλας το πρωί θα ξεκινήσουν και πάλι πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

Αναλυτικότερα φαίνεται να επηρεάζονται αρκετά έντονα η ανατολική και νότια Θεσσαλία, οι Σποράδες, πρόσκαιρα η Χαλκιδική, η Εύβοια, η Αττικοβοιωτία, η κεντροανατολική Πελοπόννησος καθώς και η Κρήτη. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα όσοι αναμένεται να κινηθούν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς είναι πολύ πιθανή η κατά τόπους χρήση τους.

Αν θέλαμε από τα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα να εντοπίσουμε αυτά με τον πιο υψηλό κίνδυνο, θα βάζαμε σίγουρα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και την Κρήτη. 

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν τη νέα επιδείνωση του καιρού να ξεκινάει πιο νωρίς. Αυτό σημαίνει και εξαιτίας της ξαστεριάς που θα έχει προηγηθεί ότι οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν πιο εύκολα και οι χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται πολύ πιο γρήγορα.

Επίσης μέσα στη νύχτα της αυριανής ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τα πιο νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανόν να επικρατήσει ξαστεριά με αποτέλεσμα να παγώσει σχετικά εύκολα και γρήγορα η ποσότητα χιονιού που θα έχει πέσει. Άρα κατά συνέπεια οι πρωινές ώρες της Κυριακής κρύβουν πολλούς κινδύνους.

Αν και η ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει μέσα στην Κυριακή θα καταφέρει να λιώσει αρκετά μεγάλη ποσότητα του στρωμένου χιονιού, εντούτοις οι βραδινές ώρες της Κυριακής και οι πρωινές της Δευτέρας κρύβουν επίσης μεγάλους κινδύνους όπου εξαιτίας της ξαστεριάς θα εκδηλωθεί και πάλι ισχυρός παγετός.

Επισυνάπτεται βίντεο με την εξέλιξη και πορεία των χιονοπτώσεων από τα προγνωστικά μας συστήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Όμορφο βράδυ σε όλες και σε όλους!»