Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΠΑΟΚ - Γάνδη 1-0: Προβάδισμα «οκτάδας» με Κούρτιτς

 ΠΑΟΚ - Γάνδη 1-0: Προβάδισμα «οκτάδας» με Κούρτιτς (highlights) 

Με ένα γκολ  του, Γιασμίν Κούρτιτς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Γάνδης (1-0) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Conference League. Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός που βρισκόταν υπό τη... στενή επιτήρηση των Βέλγων, βρήκε την ευκαιρία και σκόραρε με φάουλ (είχε και την εύνοια της τύχης, καθώς η μπάλα χτύπησε στο τείχος) στο 58' και έκρινε υπέρ των γηπεδούχων μια αναμέτρηση λεπτών ισορροπιών.

Η Γάνδη ήταν καλύτερη στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, αλλά σταδιακά ο ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματά του και χάρη στον Κούρτιτς βρήκε και το γκολ που του δίνει το πάνω χέρι, ενόψει της ρεβάνς στο Βέλγιο. Εκεί, ωστόσο, όπου θα αγωνιστεί χωρίς τον σκόρερ, αλλά και τον Ζίβκοβιτς που πήραν άσκοπα κίτρινη κάρτα και τιμωρήθηκαν. Εξαιρετική εμφάνιση του νεαρού δεξιού μπακ Λύρατζη, που σε δυο-τρεις περιπτώσεις πήρε την μπουκιά από το στόμα των φιλοξενούμενων επιθετικών.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (84' Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Άκπομ (84' Τσόλακ).

ΓΑΝΔΗ (Χάιν Βανχάζενμπουργκ): Ρεφ, Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46' Τορουναρίγκα) Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο, Οφόε, Χιουλσάγκερ (82' Τισουντάλι), Ντεπουάτρ