Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Έτοιμο το ανακαινισμένο γήπεδο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας .

  

Παραδόθηκε στο κοινό των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής. Πρόκειται για ένα γήπεδο κόσμημα που όπως θα θυμάστε διαθέτει και πιστοποίηση fifa quality.

Οι επιδιορθώσεις και οι ανακατασκευές του αθλητικού χώρου, στοίχησαν γύρω στις 350.000 ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι σοβαρές ζημιές, είχαν γίνει από διάφορα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν, κατά καιρούς την περιοχή.

Παρευρέθηκαν στην τελετή, οι δύο Υφυπουργοί, Aνάπτυξης και Eπενδύσεων Χρίστος Δήμας, Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, , ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρης ΠΕ Κορινθίας Αθηνά Κόρκα , οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιος Γκολής και Χάρης Βυτινιώτης , ο Δήμαρχος Λουτρακόυ -Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων  Γεώργιος Γκιόνης ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ Σπύρος Ράτης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού κ Σάκης Παπαθανασίου.και αρκετοί  αθλητικοί παράγοντες.

Στα εγκαίνια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

“τα χρήματα είναι των φορολογουμένων και τα επιστρέφουμε σε αυτούς, μέσα από έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη”.

Απομένει τώρα, να προχωρήσει και η μελέτη, για την βελτίωση του εξωτερικού χώρου και της πρόσβασης προς το γήπεδο.

Ο βιολογικός καθαρισμός, το γήπεδο του Ολυμπιακού Λουτρακίου, το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, το πάρκο και οι δρόμοι

Σε ένα σύντομο απολογισμό του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημείωσε, ότι, σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον δήμο, λύθηκε – μετά από 15 χρόνια – το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, έργο δαπάνης 1 εκ. ευρώ, ο οποίος “σε πολύ λίγο χρόνο θα λειτουργεί όπως πρέπει και όπως αρμόζει σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή”.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι, σε λίγες εβδομάδες, αναμένονται να γίνουν και τα εγκαίνια του γηπέδου του Ολυμπιακού στο Λουτράκι, ένα έργο με δαπάνη πάνω από 200.000 ευρώ.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι, είναι έτοιμη η Περιφέρεια, να δημοπρατήσει το έργο των 4,5 εκ ευρώ, για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, σημειώνοντας παράλληλα και την πολύ καλή εξέλιξη της διαδικασίας, για τον δρόμο από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα (7,7 εκατ. ευρώ).

Ο Παναγιώτης Νίκας, εκτίμησε, ότι το ερχόμενο φθινόπωρο, θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου, αναβαθμισμένου πάρκου, στο Πευκιά του Ξυλοκάστρου, για την προστασία του οποίου, η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις.


Αξίζει να αναφέρουμε  ότι και οι δύο Κορίνθιοι υφυπουργοί  έριξαν και ορισμένες μπαλιές . Μάλιστα ο κ. Ταγαράς εμφανίστηκε με ποδοσφαιρική εμφάνιση και με το νο 9 στη πλάτη. Άλλωστε η αγάπη του για την μπάλα του Νίκου Ταγαρά δεν κρύβεται, ξέρει όλα της τα μυστικά . Έχει διατελέσει ποδοσφαιιστής  στην ομάδα του Ατρομήτου Χιλιομοδίου και μάλιστα από τος πετυχημένους. Πάντως έδειξε οτι διατηρήται σε φόρμα...