Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

“Νταντάδες της γειτονιάς” σε 4 δήμους της Πελοποννήσου

Αρχίζει την Τρίτη 29 Μαρτίου, το πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς” που θα εφαρμοστεί και σε τέσσερις δήμους της  Πελοποννήσου, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το πρόγραμμα αφορά τους δήμους Βέλου – Βόχας Κορινθίας, Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας, Ευρώτα Λακωνίας και Πηνειού Ηλείας.  Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποιους δήμους της χώρας, ανάμεσά τους και οι τέσσερις δήμοι της Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός. Στοχεύει αφενός στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών, κατόπιν πιστοποίησης, να εργασθούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Έτσι ανοίγει η πλατφόρμα (ntanades.gov.gr) για αιτήσεις πιστοποίησης όσον αφορά τους επιμελητές και τις επιμελήτριες, που είναι να εργαστούν στο εν λόγω πρόγραμμα.