Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Europa League: Παρθενική νίκη και πρόκριση της Μπαρτσελόνα με τεσσάρα στη Νάπολι!

Europa League: Παρθενική νίκη και πρόκριση της Μπαρτσελόνα με τεσσάρα στη Νάπολι!  

Με εκκωφαντικό τρόπο ήρθε παρθενική νίκη και ταυτόχρονα πρόκριση της Μπαρτσελόνα στο Εuropa League.

Oι Καταλανοί που για πρώτη φορά στην ιστορία τους ...ξέπεσαν από το Champions League στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση μετά το 1-1 με την Νάπολι στη Βαρκελώνη πέτυχαν κατά των «παρτενοπέι» όσα γκολ δεν έβαλαν στο «Καμπ Νόου»!

Τους συνέτριψαν 4-2 και προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής ο αναζωογονημένος Αντάμα Τραορέ με δύο ασίστ.

Από δική του ασίστ ο Άλμπα άνοιξε το σκορ κι ακόμη μια δική του μεταβίβαση έφερε το 4ο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ.

Ενδιάμεσα τρομερό σουτ του Φρένκι Ντε Γιονγκ και ένα ακόμη...σεντερφορίσιο γκολ του Πικέ δεν άφησαν την Νάπολι να ελπίσει όταν μείωσε προσωρινά σε 1-2 με πέναλτι του Ινσίνιε (σ' ανατροπή του Οσιμέν από τον Τερ Στέγκεν).

Στην επόμενη φάση κι η Ρέιντζερς που ολοκλήρωσε τον αποκλεισμό της Ντόρτμουντ.

Μετά το 4-2 στη Βεστφαλία οι Διαμαρτυρόμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τους «κιτρινόμαυρους» που προηγήθηκαν, μ' ανατροπή, 2-1 κι έφτασαν ένα γκολ από το να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά το δεύτερο γκολ του Ταβερνιέ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Σκωτσέζων.

Στους «16» κι η Μπέτις παρά το 0-0 με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αφού είχε νικήσει στη Ρωσία 3-2. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Χριστιακόφ (90') αλλά γκολ δεν μέτρησε λόγω VAR για επιθετικό φάουλ το Ερόκιν και το ματς δεν πήγε στην παράταση...

Νωρίτερα το εισιτήριο για την επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει Ευρωπαϊκης διοργάνωσης εξασφάλισαν Αταλάντα, Σεβίλλη, Πόρτο και Λειψία.

Οι Ιταλοί ζευγάρωσαν τις νίκες τους επί των Πειραιωτών μετά το 0-3 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ η Σεβίλλη παρά την ήττα με 1-0 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε το σκορ ασφαλείας του πρώτου αγώνα (3-1).

Οι «δράκοι» παρά την σημερινή ισοπαλία (2-2), χάρη στη νίκη στο «Ντραγκάο» (2-1) πήρε την πρόκριση κόντρα στη Λάτσιο και τέλος η Λειψία μετά το 2-2 στη Γερμανία επικράτησε της Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-1 στο Σαν Σεμπαστιάν.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
17/2: Μπαρτσελόνα – Νάπολι 1-1, Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς 2-4, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μπέτις 2-3, Σερίφ – Μπράγκα 2-0, Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1, Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1, Λειψία – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2, Πόρτο – Λάτσιο 2-1

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ
ΣΗΜΕΡΑ
19.45: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σεβίλλη 1-0, Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λειψία 1-3, Ολυμπιακός – Αταλάντα 0-3, Λάτσιο – Πόρτο 2-2.

22.00: Νάπολι - Μπαρτσελόνα 1-4, Ρέιντζερς - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2, Ρεάλ Μπέτις - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-0, Μπράγκα - Σέριφ 2-0 (παρ.)