Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Παρέμβαση Θεωδορικάκου και εισαγγελέα για το πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ που αναρτήθηκε στην Τούμπα / Η Γάνδη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη φάση των 16 του Conference League

Παρέμβαση και του Θεοδωρικάκου για το πανό στην Τούμπα

Παρέμβαση εισαγγελέα για το πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ που αναρτήθηκε στην ΤούμπαΜε Γάνδη ο ΠΑΟΚ στους «16» του Conference League 

 Πέρα από το κοινό αίσθημα, το πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Μίντιλαντ, προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο Εισαγγελέας ζήτησε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί που ανήρτησαν το πανό στα κιγκλιδώματα της Θύρας 4 και το οποίο έγραφε «Αδέρφια κρατάτε γερά», παραπέμποντας προφανώς στους συλληφθέντες και προφυλακισμένους για τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού.

Το πανό που σηκώθηκε στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε το υλικό από τις κάμερες για να δει ποιοι ήταν εκείνοι που το ανήρτησαν.

Συγκεκριμένα θα αναζητηθεί και η σχέση εκείνων που ανέβασαν το συγκεκριμένο πανό με την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου και στη συνέχεια θα ακολουθηθούν οι ανάλογες διαδικασίες.

Με την παρέμβαση του εισαγγελέα, λοιπόν, ξεκινάει προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν, το οποίο καταδίκασε μεν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά βρίσκεται εκτεθειμένη για το πως πέρασε στο γήπεδο, γιατί αναρτήθηκε και γιατί δεν κατέβηκε.

Πέρα από τον Εισαγγελέα που διέταξε προκαταρκτική έρευνα, το πανό  προκάλεσε και την παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και ζήτησε ενημέρωση για το ποια δράση έχει αναπτύξει η Αστυνομία για να βρεθούν οι υπαίτιοι του πανό που αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ και το οποίο παρέπεμπε στους δολοφόνους του Άλκη Καμπανού. Το συμβάν έχει καταγραφεί επισήμως από την Αστυνομία και έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ το εμπόδιο της βελγικής Γάνδης θα κληθεί να περάσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των 16 του Conference League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής (25/2). Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 10 Μαρτίου και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα. 

Τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Europa Conference League:

Μαρσέιγ - Βασιλεία

Λέστερ - Ρεν

ΠΑΟΚ - Γάνδη

Φίτεσε - Ρόμα

PSV - Κοπεγχάγη

Σλάβια Πράγας - ΛΑΣΚ

Μπόντο Γκλιμτ - Άλκμααρ

Παρτιζάν - Φέγενορτ