Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΟΚ - Μίντιλαντ: Πρόκριση στα πέναλτι (5-3)

ΠΑΟΚ - Μίντιλαντ: Πρόκριση στα πέναλτι (5-3) 

Στους «16» του Europa Conference League ο ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε 2-0 γρήγορα, δέχθηκε το γκολ (2-1) στο 80’, γλίτωσε τον αποκλεισμό με το δοκάρι της Μίντιλαντ στο 82’ και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι (5-3) με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το πρώτο πέναλτι του Μέγιερ και να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα του αφού οι συμπαίκτες του δεν έχασαν πέναλτι!  Έτσι, ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά πέρασε στα πέναλτι και για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες θα παίξει Μάρτιο στην Ευρώπη!

Στο 18’ απείλησε πρώτη η Μίντιλαντ με τον Σίστο (δεν έδωσε πάσα) ο οποίος τελείωσε μόνος του τη φάση. Το 0-1 δεν έγινε ούτε στο 18’ αλλά ούτε και στο 19’ (Ονιεντίκα) και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μετά το λάθος του Ζουνίνιο, την παλικαρίσια προσπάθεια του Τσόλακ και το κοντινό σουτ του Άντρια Ζίβκοβιτς (1-0, 20’).

Το 1-0 έδωσε…φτερά στον ΠΑΟΚ και έξι λεπτά μετά, ο Βιεϊρίνια με ένα καταπληκτικό σουτ έγραψε το 2-0 με τους γηπεδούχους να έχουν σκορ πρόκρισης αλλά τη Μίντιλαντ να είναι επικίνδυνη, χωρίς να σκοράρει, με τον Παουλίνιο στο φινάλε του πρώτου μέρους να έχει μεγάλη ευκαιρία για το 2-1.

Ευκαιρία είχε και στο 60' ο Χεγκ με τον Πασχαλάκη να λέει όχι, σε ένα διάστημα όπου οι παίκτες του ΠΑΟΚ ασχολήθηκαν περισσότερο με τον διαιτητή παρά με το παιχνίδι ενώ και ο Λουτσέσκου καθυστέρησε να βοηθήσει από τον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω, η Μίντιλαντ απείλησε και με τον Λιντ και τελικά στο 80' σκόραρε με τον Χεγκ μετά την ωραία σέντρα του Μέγιερ (2-1) ενώ δύο λεπτά μετά είχε και ο δοκάρι ο Σβιατσένκο για το 2-2.

Στο 84' ο Εβάντερ και πάλι απείλησε για τη Μίντιλαντ που η αλήθεια είναι θα μπορούσε να...τελειώσει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια αφού έπαιξε μπάλα, έβγαλε φάσεις, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που...περίμενε.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο δραστήριος και είχε καλές στιγμές για να σκοράρει και να πάρει πάλι προβάδισμα πρόκρισης. Ο Τσόλακ ήταν μέσα στις φάσεις για γκολ αλλά ο Όλαφσον κράτησε. Στο β' ημίχρονο της παράτασης δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Τσόλακ 1-0, Μέγιερ απέκρουσε ο Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ 2-0, Άντερσον 2-1, Σβαμπ 3-1, Ντιρ 3-2, Μιτρίτσα 4-2, Λιντ 4-3, Κούρτιτς 5-3

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (71' Σίντκλεϊ) - Τσιγγάρας (90' Σοάρες), Κούρτιτς - Α. Ζίβκοβιτς (104' Σβαμπ), Αουγκούστο (73' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (71' Μιτρίτσα) – Τσόλακ

Μίντιλαντ: Όλαφσον - Γ. Άντερσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46’ Χεγκ), Παουλίνιο (46’ Ντιρ) - Ίσακσεν (99' Τσαρλς), Ονιεντίκα, Εβάντερ – Σίστο (46’ Μέγιερ), Μπρουμάδο (73' Λιντ) 

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους «16» του Europa Conference League και το μεσημέρι της Παρασκευής (25/2, 14.00) θα πληροφορηθεί τον αντίπαλό του.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του «Δικεφάλου του βορρά»: ΛΑΣΚ Λιντς (Αυστρία), Γάνδη (Βέλγιο), Ρόμα (Ιταλία), Αλκμάαρ (Ολλανδία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Κοπεγχάγη (Δανία), Ρεν (Γαλλία) και Βασιλεία (Ελβετία).

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Τούμπα στις 10 Μαρτίου και ο επαναληπτικός στις 17 του μηνός.

Αναλυτικά μπαίνουν οι εξής ομάδες στην κλήρωση:

ΙΣΧΥΡΟΙ: ΛΑΣΚ Λιντς (Αυστρία), Γάνδη (Βέλγιο), Ρόμα (Ιταλία), Αλκμάαρ (Ολλανδία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Κοπεγχάγη (Δανία), Ρεν (Γαλλία), Βασιλεία (Ελβετία).

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ: Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Λέστερ (Αγγλία), Μαρσέιγ (Γαλλία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Φίτεσε (Ολλανδία), Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Παρτιζάν (Σερβία)