Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Άρης - ΑΕΚ 2-1: Τρίποντο αφιερωμένο στον Άλκη στο 95'!

 Άρης - ΑΕΚ 2-1: Τρίποντο αφιερωμένο στον Άλκη στο 95'!  

Ο Άρης παρά το κλίμα οδύνης, από τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του, Άλκη, επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ χάρη σε γκολ του Σάκιτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων παίρνοντας μια νίκη που είναι αφιερωμένη στην μνήμη αδικοχαμένου νεαρού...

Πριν τον αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων (φορώντας μαύρα περιβραχιόνια...) εναπόθεσαν κίτρινα τριαντάφυλλα και στεφάνια ενώ το ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια.

Την ίδια στιγμή οι σημαίες ήταν μεσίστιες και στα ματρίξ προβαλόταν η φωτογραφία του εκλιπόντα με το μήνυμα «Καλό ταξίδι Άλκη»...

Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν μετά από ένα πρώτο ημίχρονο μοιρασμένο (όπου η αντίπαλος τους περιορίστηκε σε σουτ εκτός περιοχής του Τσούμπερ...) με τακουνάκι του Εντιαγιέ (3ο του γκολ) έπειτα από σέντρα σουτ του Λούμορ (44').

Στην επανάληψη οι αλλαγές του Γιαννίκη (που εμφάνισε την ομάδα του σε 4-3-3 αρχικά με τον Σάκχοφ) άλλαξαν τον σχηματισμό σε 4-2-3-1 και 3-4-1-2 κατόπιν και η ΑΕΚ εκτός από την μπάλα που την είχε και στο πρώτο 45λεπτο έγινε πιο απαιτητική φτάνοντας στην ισοφάριση στο 85' με τρομερό ακροβατικό ψαλίδι του Σέρχιο Αραούχο που έφτασε τα 8 τέρματα μετά το... τσαφ- ασίστ του Λιβάι Γκαρσία!

Ωστόσο η τελευταία «λέξη» ανήκε στους γηπεδούχους που έφτασαν στη νίκη με τον νεοεισελθόντα Σάκιτς να «κρεμά» τον Τσιντώτας μετά την ασίστ του Λόπεθ (που επίσης έφερε από τον πάγκο ο Μάντζιος...) στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ήταν η 2η σερί επιτυχία των Θεσσαλονικέων (μετά από εκείνη επί του Παναιτωλικού) κι η ισάριθμη ήττα της «Ένωσης».

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης - Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (λ.τρ. 91’ Λόπεθ) - Ματίγια, Σάσα – Ιτούρμπε (62’ Ματέο Γκαρσία), Εντιαγέ (83’ Σάκιτς), Μανσίνι (83’ Μάνος) - Καμαρά.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Ρότα (77’Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (77’ Χατζισαφί)- Σιμάνσκι (85’ Τάνκοβιτς), Σιμόες, Σάκχοφ (46’ Μάνταλος) - Γκαρσία (94' Βράνιες), Αραούχο, Τσούμπερ.