Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Πρόκριση με ανατροπή στις καθυστερήσεις ο «Δικεφάλος του Βορρά»

 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Πρόκριση με ανατροπή στις καθυστερήσεις ο «Δικεφάλος του Βορρά»

Τότε η ΑΕΚ προηγήθηκε 1-0 με τον Σιμόες αλλά ο ΠΑΟΚ (που βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ να έχει «βαρύτητα» το εκτός έδρας γκολ) όχι μόνο ισοφάρισε με τον Κούρτιτς στο 95' αποκτώντας σκορ πρόκρισης μετά το 0-0 στην Τούμπα, αλλά, στο 97', ο Μίτριτσα διαμόρφωσε το τελικό 1-2 που φέρνει για 6η σερί χρονιά τον «Δικέφαλο του Βορρά» στα ημιτελικά.

Σ' όλες αυτές τις χρονιές είχε θύμα είτε στα ημιτελικά είτε στον τελικό την «Ένωση»...

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες πολύ προσεχτικές λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι (με τον κορυφαίο τους, στο πρώτο ματς, Γιέβτιτς στον πάγκο ν' αντικαθίσταται από τον Άμραμπατ και τους Βράνιες, Μάνταλο, Στάνκοβιτς και Μοχαμάντι απόντες) αρχικά έδειξαν διάθεση να πιέσουν αλλά γρήγορα άφησαν την μπάλα στο «δικέφαλο του βορρά» με στόχο το κλέψιμο και τη γρήγορη μετάβαση.

Σπάνια τα κατάφεραν σ' ένα 45λεπτο δίχως συγκινήσεις, παρότι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Μήτογλου (έπειτα από φάουλ του Άμραμπατ) αλλά καταλογίστηκε οφσάιντ (που επιβεβαίωσε το VAR)

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να ξαναβρίσκει δίχτυα, με τον Μήτογλου και πάλι, αλλά το γκολ ν' ακυρώνεται πάλι για οφσάιντ (του Αραούχο...) αλλά τελικά με την... τρίτη οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν με τον Σιμόες μετά από γύρισμα του Γκαρσία (83').

Γκολ που μέτρησε μετά από 5 λεπτά και γνωμάτευση της τεχνολογίας.

Κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε στα δύο τέρματα του ΠΑΟΚ που ήταν χάρμα ιδέσθαι φαλτσαριστά σουτ από το ύψος της περιοχής.

Τόσο του Κούρτιτς, όσο και του Μίτριτσα.

Πριν από αυτά τα τέρματα οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει ουσιαστικά σε ένα φάουλ του Κούρτιτς που έβγαλε ο Τσιντώντας.

Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ δεν είχε «απάντηση» στα σουτ στις καθυστερήσεις και η «Ένωση» αποκλείστηκε...

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης):Τσιντώτας – Ρότα (89’ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί - Σιμάνσκι, Σιμόες – Άμραμπατ (94’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Γκαρσία – Αραούχο (89’ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης (63’ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ (93’ Μουργκ) – Τσιγγάρας (63’ Μίτριτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο – Ζίβκοβιτς (82’ Βιεϊρίνια), Άκπομ, Μπίσεσβαρ

 

Δίχως παράταση έμαθε τον αντίπαλο του Ολυμπιακός στην τετράδα του Κυπέλλου, αλλά δεν έλειψαν και στο ΟΑΚΑ οι συγκινήσεις. Για την ακρίβεια ήρθαν όλες στο φινάλε. Μετά το 83'.