Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΝΕΜΕΑ: Δυσλειτουργία μηχανήματος Α.Τ.Μ. Τράπεζας Πειραιώς

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Νεμέα :05-1-2022 

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών του Δήμου από το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, εστάλη επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Βουλευτές του Νομού,την Κεντρική Διοίκηση Τράπεζας της Ελλάδος,την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

  Παρακάτω κοινοποιείται η επιστολή ,όπως αυτή εστάλη:

 

   ΘΕΜΑ: «Δυσλειτουργία μηχανήματος Α.Τ.Μ..»

 

  Στο Δήμο Νεμέας που εξυπηρετούνται χιλιάδες πολίτες και από όμορους δήμους δυστυχώς τον Ιούλιο του 2021 το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς μέσα στο γενικότερο πλαίσιο συρρίκνωσης των καταστημάτων μπήκε σε οριστική κατάργηση λειτουργίας.

  Ο υπεύθυνος κεντρικής διοίκησης του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος τότε δεσμεύτηκε πως από τον Οκτώβριο του 2021 θα λειτουργήσει στην πόλη της Νεμέας ένα αναβαθμισμένο Α.Τ.Μ. που θα μπορεί να εξυπηρετεί και άλλες ανάγκες των πολιτών πέρα από την ανάληψη χρημάτων.

  Όχι μόνο αυτό ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ αλλά αντιθέτως κάθε 2η-3η μέρα το Α.Τ.Μ. μένει χωρίς χρήματα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και την οικονομική τους επιβάρυνση που προκύπτει από τις συναλλαγές μέσα από άλλη τράπεζα.

  Ιδιαίτερα τις γιορτές των Χριστουγέννων που οι καταναλωτικές απαιτήσεις είναι αυξημένες το Α.Τ.Μ. ήταν εκτός λειτουργίας.

  Ο ελληνικός λαός μπήκε σε πολυετή οικονομική αιχμαλωσία από το 2011 και μετά και για να «σωθούν οι τράπεζες» όπως διατυμπάνιζαν ξένοι και έλληνες διαχειριστές του ελληνικού δράματος.

  Αυτό είναι λοιπόν το αποτέλεσμα;

  Έχω επανειλημμένα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

  Η διαμαρτυρία μας έχει κοινοποιηθεί στην Κεντρική Διοίκηση Τράπεζας της Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

  Παρακαλώ μεριμνήστε άμεσα γιατί η ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων της ημιορεινής και ορεινής Κορινθίας αντί να μειώνεται, δυστυχώς αυξάνεται.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ 

nemeaota@otenet.gr