Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Λαμία - ΑΕΚ 0-2: Kιτρινόμαυρο «διπλό», παρά το διπλό πένθος...

Λαμία - ΑΕΚ 0-2: Kιτρινόμαυρο «διπλό», παρά το διπλό πένθος... (Highlights)

Σ' ένα ματς που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του παλαίμαχου της Στέλιου Σεραφείδη και του πρώην προέδρου της Κώστα Γενεράκη η ΑΕΚ (οι παίκτες της οποίας αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια) επικράτησε στη Λαμία με 2-0 και ξεκίνησε νικηφόρα το 2022.

Ήταν η πρώτη επιτυχία της

ομάδας του Γιαννίκη, μετά την ήττα από τον ΟΦΗ εντός έδρας για την 15η αγωνιστική της Super League και το (δίχως συνέπειες) 1-1 με την Κηφισιά στο Κύπελλο.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρά τις απουσίες (λόγω 4 κρουσμάτων κορονοϊού, τιμωρία Βράνιες και σε αποθεραπεία οι Στάνκοβιτς, Μισελέν, Γαλανόπουλος) παρότι δεν έθελξαν, ήταν αποτελεσματικοί και προηγήθηκαν, με γυριστό, του Λιβάι Γκαρσία (29') έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου.

Παρότι το δίδυμο Μήτογλου - Τζαβέλλα δεν είχε ξαναπαίξει μαζί κινδύνευσε μόνο στο 2ο μέρος, που έδειξε έλλειψη φρεσκάδας, αλλά ο Αραμπούλι δεν βρήκε τον στόχο από πλεονεκτική θέση (67').

Έτσι ο Άμραμπατ που με τις αλλαγές του Γιαννίκη πέρασε φουνταριστός (αντί του Ανσαριφάρντ, που προτιμήθηκε από τον Αραούχο) στο 83' διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αφού τελείωσε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Μπεχαράνο παίρνοντας το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Σαράνοφ σε σουτ του Γέβτιτς.

Έτσι η Λαμία συνεχίζει ν' αγνοεί τη νίκη επί της ΑΕΚ διαχρονικά αλλά και να είναι η μόνη δίχως εντός έδρας τρίποντο στην τρέχουσα σεζόν...

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): ): Σαράνοφ – Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς – Τζανδάρης (63’ Ταϊρόν), Μπεχαράνο – Ελευθεριάδης, Νούνιες (82' Τσούκαλος), Ρόμανιτς – Αραμπούλι (82' Καραμάνος).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Λε Ταλέκ (71’ Σιμόες), Σιμάνσκι (76’ Σάκχοφ) – Άμραμπατ, Μάνταλος (87’ Χατζισαφί), Γκαρσία– Ανσαριφάρντ (71’ Γέβτιτς).