Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 0-3: Κρητικοί κι αποβολή Γιακιμόβσκι... χάλασαν το ντεμπούτο του Γκρότε!

 Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 0-3: Κρητικοί κι αποβολή Γιακιμόβσκι... χάλασαν το ντεμπούτο του Γκρότε (hls)!

 Στις νίκες επέστρεψε ο ΟΦΗ μετά από τρία ματς επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 στη Ριζούπολη του Απόλλωνα Σμύρνης στο εξ αναβολής ματς της 13ης αγωνιστικής

Οι Κρητικοί που είχαν ένα πόντο συγκομιδής στην Τρίπολη και στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ είχαν χάσει και στο

Κύπελλο από τον Άρη πέρασαν από το «Γ. Καμάρας» ευκολότερα απ' ότι περίμεναν στο ντεμπούτο του Μάρκο Γκρότε στον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και βρέθηκαν στην 6αδα!

Κι αυτό γιατί η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες των «κυανόλευκων» να αποδείξουν πράγματα στον 3ο προπονητή της σεζόν πήγε περίπατο στο 19' όταν ο διαιτητής Μανούχος όχι μόνο καταλόγισε πέναλτι για ανατροπή του Τοράλ από τον Γιακιμόβσκι αλλά απέβαλλε τον νεαποκτηθέντα αριστερό μπακ των γηπεδούχων.

Κι αν ο Νέιρα δεν κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ τραντάζοντας το δοκάρι, μέχρι ο Γερμανός τεχνικός των γηπεδούχων να βρει ποιον θα βάλει στο αριστερό άκρο (αφού είχε ξεμείνει από λύσεις...) δέχθηκε δύο γκολ από τον Λάζαρο Λάμπρου σε ισάριθμα λεπτά (24', 26').

Ο νεαρός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αξιοποίησε πάσα του Γκαγιέγκος και πήρε το ριμπάουντ της απόκρουσης του Βέρχουλστ σε τετ α τετ με τον Μπαλογιάννη.

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει και μόνο η επιπολαιότητα των υπολοίπων παικτών του Νιόπλια απέτρεψε μεγαλύτερο σκορ αφού έχασαν μπόλικες ευκαιρίες στο ξεκίνημα της επανάληψης ιδιαίτερα όταν ο Απόλλων εξαπέλυσε την απέλπιδα αντεπίθεση του αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκαγιέγκος με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 63'

Έτσι οι ουραγοί της Super League,που προέρχονταν από το 0-0 με τον Ολυμπιακό συνέχισαν ν' αγνοούν την επιτυχία για 7η αγωνιστική (σ. συγκομιδή μόλις 3 πόντων)...

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ – Ντεντάκης, Μπρούνο Άλβες, Λισγάρας (77’ Ρόγκνε), Γιακιμόφσκι – Φατιόν (64’ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα (64’ Παμλίδης), Γιαννιώτας (77’Μαρτίνες) – Σίγνκεβιτς (27’ Παπαγεωργίου) , Ιωαννίδης.

Ο.Φ.Η (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν – Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73’ Κοροβέσης) – Γκαγιέγκος (78' Σελίμοβιτς), Ντε Γκουζμάν – Τσιλιανίδης (65’ Ναμπί), Τοράλ (73’ Καμάου), Νέιρα (65’ ) – Λάμπρου.