Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Europa League Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Κακές καιρικές συνθήκες και πολική θερμοκρασία την ώρα του αγώνα!

Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Κακές καιρικές συνθήκες και πολική θερμοκρασία την ώρα του αγώνα!  

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολικές κατά τη διάρκεια του αγώνα Αντβέρπ - Ολυμπιακός, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμα και για θερμοκρασία υπό το μηδέν, αλλά και καταιγίδα. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο μία Αντβέρπ, η οποία θα είναι «αίνιγμα» ως προς την ενδεκάδα της. Θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τις κακές καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην βελγική πόλη.


Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, κατά τη διάρκεια του αγώνα ο υδράργυρος μπορεί να πέσει ακόμα και κάτω από το μηδέν, ενώ γίνεται λόγος ακόμα και για καταρρακτώδη βροχή.

Σε γενικές γραμμές, στην Αμβέρσα τις τελευταίες μέρες είναι πολικές οι καιρικές συνθήκες και δεν είναι εύκολο να κυκλοφορήσεις ούτε για βόλτα στους δρόμους, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Το ζητούμενο βέβαια για τον Ολυμπιακό είναι να μην επηρεαστεί ο αγωνιστικός χώρος από την ισχυρή βροχόπτωση που αναμένεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (9/12) έως και την σέντρα του αγώνα.

Οι άνθρωποι της Αντβέρπ υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το χορτάρι όσο νερό κι αν πέσει!

Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στην πράξη... Πάντως, ο Ολυμπιακός είναι προετοιμασμένος για μία μεγάλη μάχη απέναντι σε έναν μυστηριώδη αντίπαλο με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, αλλά και κόντρα στις κακές καιρικές συνθήκες.

 Τελικά ο Πέδρο Μαρτίνς αυτή τη φορά άφησε να εννοηθούν κάποια πράγματα στην τελευταία προπόνηση. Δεν έπαιξε το κλασικό... κρυφτούλι που κάνει συνήθως όλη τη σεζόν.Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δείχνει να έχει καταλήξει σε δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε κατεβάσει με τον ΟΦΗ. Δύο αλλαγές που λίγο - πολύ υποψιαζόμασταν

Στις δοκιμές που έγιναν οι Παπασταθόπουλος και Μαντί Καμαρά φαίνεται ότι παίρνουν τις θέσεις των Ουσεϊνού Μπα και Ανδρέα Μπουχαλάκη. Αυτό τουλάχιστον «έδειξε» στην τελευταία προπόνηση.

Το αν αποτέλεσε ένα τέχνασμα για να μπερδέψει κόσμο και κοσμάκη ο Μαρτίνς (και κυρίως τον αντίπαλο προπονητή), αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε λίγη ώρα πριν από τη σέντρα.

Πάντως, με τα έως τώρα δεδομένα, το πιθανότερο σχήμα είναι να παραταχθεί ο Ολυμπιακός με σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τους Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά στα χαφ, τον Αγκιμπού Καμαρά μπροστά τους, τους Μασούρα και Ρόνι Λόπες στις δύο πτέρυγες της επίθεσης και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Δύσκολα θα επιφυλάξει πάντως κάποια έκπληξη ο Πορτογάλος τεχνικός. Είχε ακουστεί ότι μπορεί να πάει με 4-3-3 και να αφήσει έξω έναν εκ των Ρόνι Λόπες ή Αγκιμπού, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα τον Μπουχαλάκη μαζί με τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά. Πρόκειται για ένα σενάριο που αυτή τη στιγμή μοιάζει με... αουτσάιντερ.