Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΟΚ – Λίνκολν 2-0 : Ο Ζίβκοβιτς έδωσε την πρόκριση, αλλά δεν έσβησε τη… φωτιά της Τούμπας

ΠΑΟΚ – Λίνκολν 2-0 : Ο Ζίβκοβιτς έδωσε την πρόκριση, αλλά δεν έσβησε τη… φωτιά της Τούμπας

Πέντε συνεχόμενα ματς είχε να δει τη… χαρά της νίκης ο ΠΑΟΚ, με τον αγώνα κόντρα στους ερασιτέχνες της Λίνκολν να χαρακτηρίζεται και ως «τελικός» για τους «ασπρόμαυρους». Άλλωστε, από τα πρώτα λεπτά οι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες, φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα σε παίκτες και Λουτσέσκου, με τις έντονες αποδοκιμασίες να επιβεβαιώνουν το εκρηκτικό κλίμα. 

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το καθήκον του, επικρατώντας (2-0) της ομάδας του Γιβραλτάρ και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Σλόβαν στη Δανία, τσέκαρε το εισιτήριο για τον έξτρα γύρο του Europa Conference League. Εκεί που οι ασπρόμαυροι θα βρουν στο δρόμο τους έναν τρίτο από τους ομίλους του Europa League, με φόντο μια θέση στους «16» του Conference.

Ο Δικέφαλος του Βορρά τερμάτισε δεύτερος πίσω από την Κοπεγχάγη και στην αναμέτρηση με τη Λίνκολν είχε σε μεγάλη βραδιά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο Σέρβος εξτρέμ έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, παίρνοντας από το… χεράκι τον ΠΑΟΚ. Γκολ με κεφαλιά στο 17ο λεπτό και ασίστ στον Σβαμπ για το 2-0, με τον 25χρονο παίκτη να είναι ο MVP της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στην πρώτη του τελική στο ματς, οι «ασπρόμαυροι» ευτύχησαν να προηγηθούν. Στο 17ο λεπτό και μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Σίνγκλεϊ έκανε τη γλυκιά σέντρα, με αποδέκτη τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πήδηξε στον… ουρανό και με κεφαλιά, έγραψε το 1-0 για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έσωσε την εστία του και τον ΠΑΟΚ. Άψογη εκτέλεση φάουλ από τον Γουόκερ, με τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου πίεσαν για το δεύτερο γκολ, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Στο 28΄, ο Μουργκ έφερε τη μπάλα στο καλό του πόδι και σούταρε, με τον γκολκίπερ της Λίνκολν να αποκρούει με υπερένταση. Ενώ, δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Αουγκούστο να απειλήσει. Ο Βραζιλιάνος έκανε την επέλαση, πάτησε περιοχή και σούταρε, με τον Κούελινγκ να λέει και πάλι όχι.

Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυροι» συνέχιζαν τις επιθέσεις από τα αριστερά και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Στο 56΄, ήρθε το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Λουτσέσκου να κλειδώνει το τρίποντο.  Ο Σέρβος εξτρέμ έκανε ωραία σέντρα, με τον Σβαμπ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Λίνκολν με κεφαλιά.

Το ματς… έσβησε στη συνέχεια, με τις φάσεις να είναι λιγοστές. Ο ΠΑΟΚ είχε την ατυχία να χάσει και δυο παίκτες με τραυματισμό, καθώς τόσο ο Τέιλορ, όσο και ο Σβαμπ αποχώρησαν με πρόβλημα από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος, ο Μπίσεσβαρ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ολλανδό να αστοχεί από εξαιρετική θέση.

Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται στον έξτρα γύρο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (λ. τ. 61' Λύρατζης), Σίντκλεϊ, Μιχάι, Κρέσπο, Σβαμπ (74' Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Αουγκούστο (67' Μπίσεσβαρ), Ζίφκοβιτς, Μουργκ, Σφιντέρσκι (67' Άκπομ).
ΛΙΝΚΟΛΝ (Μικ Μακ Έλγουει): Κόλινγκ, Τοσκάνο, Τσιπολίνα, Λόπες, Σέρτζεντ, Ανόν, Γιαχάγια, Ρονάν (72' Καραλέρο), Γουόκερ (65' Οκράν), Γκόμεζ, Μπρίτο (78' Αράιθα).