Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

«Χαμός» στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Πολάκη – «Ανεβάστε τη μάσκα, δεν συνομιλώ με αντιεμβολιαστές»

 «Χαμός» στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Πολάκη – «Ανεβάστε τη μάσκα, δεν συνομιλώ με αντιεμβολιαστές»

Έντονος διαπληκτισμός επικράτησε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι, είναι (…)» είπε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στην αίθουσα, και τον Παύλο Πολάκη να αντιδρά έντονα.

«Ανεβάστε τη μάσκα» είπε ο Μητσοτάκης, ενώ συμπλήρωσε πως «με αντιεμβολιαστές εγώ δεν συνομιλώ».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον ρώτησε «σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός πρώην τέως υπουργού Υγείας, ο οποίος με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλει τους πάντες και τα πάντα και ταυτόχρονα να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστών, γιατί αυτό κάνει. Αυτός είναι και αυτόν ανέχεστε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα».

«Ουσιαστικά είστε ένα και το αυτό, το ίδιο πράγμα είστε. Και μετά έρχεστε και μιλάτε σε αυτή την κυβέρνηση δήθεν για την ανάγκη συνεννόησης. Συνεννόηση με ποιους; Με τον κ. Πολάκη; Όχι δεν υπάρχει συνεννόηση με τον κ. Πολάκη. Καμία συνεννόηση με τον κ. Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους, οι οποίοι κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές με μεγάλη συστηματικότητα. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική σας ομάδα, αποδείξτε έμπρακτα ότι εννοείτε τη συνεννόηση και ελάτε να ξαναμιλήσουμε σε αυτή την αίθουσα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δείτε όσα συνέβησαν:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:09
02:46