Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Άρης - ΟΦΗ 3-1: Έβαλε τις βάσεις με Ιτούρμπε στο 90'

Άρης - ΟΦΗ 3-1: Έβαλε τις βάσεις με Ιτούρμπε στο 90' 

Ο Άρης επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ στη Θεσσαλονίκη με φανταστικό γκολ του Ιτούρμπε στο 90’ και έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εντυπωσίασε. Ο ΟΦΗ ήταν παθητικός, δεν είχε ενέργεια και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Οι

γηπεδούχοι μετά τη νίκη τους για το πρωτάθλημα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, μπήκαν με στόχο φυσικά να κρατήσουν το μηδέν και να σκοράρουν, κάτι που έγινε στο πρώτο ημίχρονο δύο φορές από το σημείο του πέναλτι (16’ Μπρούνο Γκάμα, 45’+4’ Καμαρά) αν και ο διαιτητής Φωτιάς σε δύο καθαρές φάσεις, ειδοποιήθηκε από το VAR και πήγε να δει ο ίδιος τις παραβάσεις για να δείξει την άσπρη βούλα ενώ στην πρώτη δεν απέβαλε τον Βούρο.

Ο ΟΦΗ στο β’ ημίχρονο είχε ένταση στο παιχνίδι του, ευτύχησε στην πρώτη του καλή στιγμή ουσιαστικά να μειώσει στο σκορ, σε ένα διάστημα όπου ο Άρης πατούσε καλύτερα και φαινόταν πιο κοντά στο γκολ. Τελικά έγινε το 2-1 από τον Καστάνιος (56’) και το ματς πήρε...φωτιά. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο δυνατά και ο ρυθμός σε σχέση με εκείνον του πρώτου μέρους για σε αυτό φυσικά...ευθύνεται ο ΟΦΗ, που είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 76’ με τον Λάμπρου για το 2-2 ενώ λίγο νωρίτερα είχε ακυρωθεί γκολ του Διαμαντή (αυτογκόλ) μετά την ωραία συνεργασία των παικτών του Άρη και το τελείωμα του Καμαρά. 

Το ματς έγινε...ροντέο στο 90' όταν ο Ιτούρμπε με...φωτοβολίδα έγραψε το 3-1 με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα και ο Μαντσίνι σέντραρε. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το κόρνερ που έδωσε ο Φωτιάς ενώ ο πρώτος βοηθός Κούλα Χασάν (Ξάνθης) αρχικά είχε δώσει άουτ ενώ δεν υπήρχε περίπτωση οφ σάιντ.

Η ουσία είναι πως ο Άρης έχει μετά το γκολ του Ιτούρμπε τον πρώτο λόγο ενώ ο ΟΦΗ που μέχρι το 90' είχε ένα αρκετά καλό σκορ, ενόψει της ρεβάνς στο Ηράκλειο, τώρα έχει δύσκολο έργο στον επαναληπτικό.

ΆΡΗΣ: Ντένις – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (69’ Λούμορ) – Τζέγκο, Σάσα (86' Μάνος) – Εντιαγέ (69’ Ιτούρμπε), Γκάμα (69’ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία (46’ Μαντσίνι) – Καμαρά

ΟΦΗ: Βάτερμαν – Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης – Γκαγιέγκος (32’ λ. τρ. Μεγιάδο), Ντε Γκούζμαν, Τοράλ (64’ Ναμπί) – Καμάου 4 (46’ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (84’ Γιαννούλης), Καστάνιος (84’ Γιάννου)