Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ν. Ταγαράς: Θωρακίζεται ο οδικός άξονας Κορίνθου – Πατρών με αντιπλημμυρικά έργα

  

«Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ελήφθη μια καθοριστικής σημασίας Απόφαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών», δήλωσε ο υφυπουργός, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ως αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων.

«Προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον, τις περιουσίες των πολιτών, τους διερχόμενους οδηγούς του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών, καθώς και το ίδιο το οδικό έργο», επεσήμανε ο Κορίνθιος πολιτικός.

Ειδικότερα αφορά στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για 28 πρόσθετα υδραυλικά τεχνικά έργα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης – 14 έργα κόστους 21,8 εκατ. ευρώ θα είναι στην Κορινθία και τα υπόλοιπα 14 κόστους περίπου 14,2 εκατ. ευρώ θα είναι στην Αχαΐα- ώστε να διασφαλισθεί η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών, η περαιτέρω μείωση ή ακόμη και η αποτροπή εμφάνισης πλημμυρικών φαινόμενων, αλλά και η λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την εξασφάλιση της ετοιμότητας αντιμετώπισης και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

Με την απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο οδικός άξονας Κορίνθου – Πατρών, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση των σχετικών μελετών και την επακόλουθη υλοποίηση των απαιτούμενων 28 πρόσθετων αντιπλημμυρικών έργων. Εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εργασιών είναι η άνοιξη του 2022.