Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Διαβουλεύσεις: ΕΝΑ ΓΕΦΥΡΙ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η δεύτερη ζωή του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα

  

Το χρονικό της αποκατάστασης της Γέφυρας της Πλάκας στα Τζουμέρκα παρακολουθεί η εκπομπή «Διαβουλεύσεις», που θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 12:30 το με­σημέρι​, από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με τις καθηγήτριες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνεί­ου  Ελένη Μαϊστρου και Ελισάβετ Βιντζηλαίου για το εντυπωσιακό έργο, που συνένωσε τις δη­μιουργικές δυνάμεις πολλών και σημαντικών στον συγκεκριμένο τομέα του ανθρώπων προκει­μένου να ξανασταθεί στον Άραχθο η γέφυρα ηλικίας 155 ετών.

Στο επίκεντρο της εκπομπής βρίσκονται:

- Οι μελέτες, οι τεχνικές, τα υλικά και  οι άνθρωποι. 

- Η ιστορία των γεφυριών της πατρίδας μας, οι δημιουργοί τους και η σημασία της επιβίωσής τους για την ιστορική μνήμη, την επιβίωση των τόπων, αλλά και την οικονομία συνολικά. 

Παρεμβαίνουν ο επί σειρά ετών ερευνητής των πέτρινων γεφυριών και συγγραφέας Σπύρος Μαντάς και οι υποψήφιοι διδάκτορες του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Μαρία Μπαλοδή­μου Αρχιτέκτων-Μηχανικός και Χρήστος Γιαννέλος, Πολιτικός Μηχανικός για την ιδιαίτερη ομορφιά των δικτύων δρόμων και γεφυρών του Ζαγορίου και τις τεχνικές τεκμηρίωσης των ζη­μιών της γέφυρας της Πλάκας και τις μεθόδους της ανάπλασής της.

Διαβουλεύσεις

Αυτό το Σάββατο 23/10 στις 12.30 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Tv-epikoinonia@parliament.gr