Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Άιντραχτ – Ολυμπιακός 3-1: Σε κακή βραδιά οι «ερυθρόλευκοι», διασώθηκε ο Σωκράτης

 Άιντραχτ – Ολυμπιακός 3-1: Σε κακή βραδιά οι «ερυθρόλευκοι», διασώθηκε ο Σωκράτης 

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει το 3Χ3. Ή έστω να πάρει την ισοπαλία που θα του έδινε ένα μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο. Ηττήθηκε με 3-1 από την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη, έχοντας σε κακή βραδιά αρκετούς από τους παίκτες του. Μόνο ο Παπασταθόπουλος διασώθηκε και ο Ελ Αραμπί στο πρώτο ημίχρονο. Πάντως, ο Ολυμπιακός που παρουσίασε εμφανή σημάδια κόπωσης, δεν έτυχε και μίας καλής αντιμετώπισης από τον διαιτητή Τιάγκο Μαρτίνς και από το VAR. Πριν από το 3-1 υπάρχει ένα χτύπημα στο κεφάλι του Ρέαμπτσιουκ εντός περιοχής που δόθηκε… κόρνερ. Δεν αποτελεί βέβαια δικαιολογία η συγκεκριμένη απόφαση του διαιτητή για την εμφάνιση του Ολυμπιακού επί γερμανικού εδάφους. Ένας Ολυμπιακός που επαναλαμβάνουμε έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις. 

Παρά την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έκανε ένα «γενναίο» ροτέισον, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε σκοπό να προφυλάξει κάποιους παίκτες ενόψει ΠΑΟΚ. Οι μοναδικές του αλλαγές που ήταν και… αναγκαστικές λόγω αγωνιστικής κατάστασης, ήταν οι Εμβιλά και Ελ Αραμπί αντί των Ονιεκούρου και Τικίνιο. Κι αυτομάτως το 4-2-3-1 των Ιωαννίνων έγινε 4-3-3 στην Φρανκφούρτη. Κατά τ’ άλλα, δεν είχε άλλες διαφοροποιήσεις η ενδεκάδα. Ο Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, οι Λαλά, Σισέ, Σωκράτης και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά στα χαφ, οι Αγκιμπού και Μασούρας στα φτερά και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Η Άιντραχτ είχε περισσότερα καλά διαστήματα από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να πάνε προηγούμενοι στο σκορ στην ανάπαυλα. Αφού έχει περάσει ένα ισορροπημένο πρώτο τέταρτο, στη συνέχεια οι Γερμανοί από το 15’ έως και το 30’ πατούσαν πολύ καλύτερα στο χορτάρι. Είχαν δύο καλές ευκαιρίες στο 20’ (κοντινή κεφαλιά του Μπορέ άουτ) και στο 23’ (νέα κεφαλιά του Μπορέ από κοντά και ο Βατσλίκ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε) και κατάφεραν στο 26’ να ανοίξουν το σκορ με τον καλύτερό τους παίκτη: Τον Μπορέ… Εκείνος κέρδισε το πέναλτι από τον Σισέ (γλίστρησε ο Σενεγαλέζος και έπεσε πάνω στον αντίπαλό του) και εκείνος το εκτέλεσε για το 1-0. Κι ενώ η Άιντραχτ έδειχνε να έχει το «πάνω χέρι», ήρθε το χέρι – πέναλτι του Γιάκιτς για να δώσει την ευκαιρία στον Ελ Αραμπί να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα στο 30’. Οι Γερμανοί απείλησαν ξανά με τον δαιμόνιο Κόστιτς με τη σέντρα του να βρίσκει τον Τουρέ (σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή) στο 38’, αλλά στο 40’ οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που είχαν τη μεγαλύτερη φάση, ασχέτως αν δεν προέκυψε τελική. Βγήκαν με τον Ελ Αραμπί από τα δεξιά και αν έβλεπε νωρίτερα τον Μασούρα που έβγαινε φάτσα με τον Τραπ (έκοψαν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί), ίσως ο Ολυμπιακός να πήγαινε με το υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια. Εκεί λοιπόν, που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στην ανάπαυλα, ήρθε μία κεφαλιά – δοκάρι του Χιντερέγκερ και εν συνεχεία ένας φοβερός συνδυασμός των Πασιένσια, Μπορέ, Σο και ο Τουρέ σε κενή εστία έγραψε το 2-1 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό και στο 56’ άγγιξε το 2-2. Σε μία φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση ο Τιάγκο Μάρτινς και το VAR έδειξαν «παίζετε». Σε μία κεφαλιά που πήγε να πάρει ο Ρέαμπτσιουκ, ο Γιάκιτς ύψωσε το πόδι του, τον βρήκε στο κεφάλι, αλλά η μπάλα δεν στήθηκε στην άσπρη βούλα και δόθηκε κόρνερ. Ο δε Μολδαβός έκανε περίπου δύο λεπτά να συνέλθει από την κλοτσιά. Στη συνέχεια, όμως, η Άιντραχτ ήταν εκείνη που απέκτησε τον έλεγχο και δεν κινδύνευσε από τους Πειραιώτες. Το τρίτο γκολ του Κάμαντα στο 59’ έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τους Γερμανούς, με τον Ολυμπιακό να έχει ανοιχτεί για να μειώσει σε 3-2, αλλά την ίδια στιγμή να κινδυνεύει να δεχτεί και τέταρτο γκολ. Ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη τους Ονιεκούρου, Κούντε, Τικίνιο και Ρόνι Λόπες, αλλά αν εξαιρεθεί μία καλή προσπάθεια του τελευταίου στο 82’, οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (3-4-2-1): Τραπ – Τούτα (60’ Εντικά), Τουρέ, Χιντερέγκερ - Χασέμπε, Σο (88' Χάουγκε), Μπορέ, Κόστιτς - Κάμαντα, Γιάκιτς - Πασιένσια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-3-3): Βατσλίκ – Λαλά (77’ Ανδρούτσος), Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά (60’ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά – Μασούρας (77’ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού, Ελ Αραμπί (66’ Τικίνιο).