Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Άρης - Παναιτωλικός 5-1: Απολαυστικοί οι «κίτρινοι», σε ένα πλούσιο ματς με 4 πέναλτι

 Άρης - Παναιτωλικός 5-1: Απολαυστικοί οι «κίτρινοι», σε ένα πλούσιο ματς με 4 πέναλτι  

Αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του ο Άρης, ο οποίος συνέτριψε με 5-1 τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης» για την 7η αγωνιστική της Super League και φτάνοντας στην τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Από την άλλη οι Αγρινιώτες δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο Χαριλάου, συνεχίζοντας το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων. 

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Άρης το πρώτο 45λεπτο. Το 4-2-3-1 του Άκη Μάντζιου με την παρουσία των Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο και Καμαρά στην επιθετική τετράδα αποδείχθηκε… καταιγιστικό. Από την άλλη ο Παναιτωλικός κατέρρευσε μετά το 1-0. Οι γηπεδούχοι έχοντας χάσει δύο καλές ευκαιρίες με τους Καμαρά (3’) και Γκάμα (6’), κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 18’ με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Καμαρά. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μπερτόγλιο από τον Λούι. Στη συνέχεια οι «κίτρινοι» έχασαν άλλη μία καλή φάση με τον Εντιαγέ (20’) και τελικά στο 34’ μετά το «τριγωνάκι» ανάμεσα σε Ματέο, Καμαρά, Μπερτόγλιο και σουτ μέσα από την περιοχή του τελευταίου, ο Άρης καθάρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό το τρίποντο (2-0). Στη συνέχεια ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο. Το 3-0 έγινε με τον φοβερό Καμαρά να βγάζει τετ α τετ τον Σούντγκρεν και ο Σουηδός να ευστοχεί (37’) και το 4-0 ο Μπερτόγλιο ξανακέρδισε πέναλτι (τον ανέτρεψε ο Μπελεβώνης) και ο Μπρούνο Γκάμα ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε το ίδιο επιθετικά, όπως είχε μπει και στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα, ευτύχησε νωρίς-νωρίς να σημειώσει και πέμπτο τέρμα με τον Εντιαγέ στο 52', έπειτα από κόρνερ του Γκάμα και κεφαλιά - γύρισμα του Φαμπιάνο. Στη συνέχεια, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές για να μοιράσει τον χρόνο (έβαλε τους Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Σάσα αντί των Γκάμα, Εντιαγέ και Μπερτόγλιο). Είναι λογικό με ένα τέτοιο σκορ να χαλαρώσει ο Άρης και ο Παναιτωλικός να μειώσει με πέναλτι του Βέργου στο 67'. Παρόλα αυτά, οι «κίτρινοι» πλησίασαν και σε ένα έκτο γκολ, αλλά αρχικά ήρθε το δοκάρι του Μπράμπετς στο 78' και στην επαναφορά ο Φαμπιάνο κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Αντούνες. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Ιτούρμπε, με τον Μελίσσα να πέφτει σωστά και να αποκρούει.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκανέα, Εντιαγέ (60' Σάσα), Τζέγκο, Μπερτόγλιο (59' Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα (59' Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (83' Ματίγια), Καμαρά (83' Μάνος).

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι, Μαλής (89' Μπακαδήμας), Κορνέλιους, Αντούνες, Τσιγγάρας, Φλόρες, Βαρόνε (22’ λ.τρ. Χρ. Μπελεβώνης), Μόρσεϊ, Ντουάρτε, Βέργος (71' Καρέλης).