Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ: Δυναμική τάση στους νέους που ξεπερνούν το 22% των μελών της - Οι κάλπες στην Κορινθία

 ΝΔ 

Στις εσωκομματικές κάλπες θα προσέλθουν σήμερα Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, περίπου 135.000 μέλη της Ν.Δ. για να εκλέξουν προέδρους και μέλη των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικής Περιφέρειας και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ., καθώς και τους συνέδρους που θα λάβουν μέρος στο 14ο συνέδριο της Ν.Δ. που προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των μελών του κυβερνώντος κόμματος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης συνδρομής ή εγγραφής ανέρχεται σε 134.802, εκ των οποίων το 26% (35.183) είναι νέα μέλη που εγγράφονται για πρώτη φορά στο κόμμα της Ν.Δ. Ενδεικτικό της δυναμικής που εμφανίζει η Ν.Δ. στις νεότερες ηλικίες είναι το γεγονός ότι το 22% των μελών της (30.196) είναι ηλικίας έως 35 ετών.


Με δεδομένη τη δυνατότητα που πρώτη από όλα τα κόμματα παρέχει η Ν.Δ. στα μέλη της να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη κομματικών οργάνων και ψηφιακά, οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν όχι μόνο με φυσική κάλπη, αλλά και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Το 76% (101.856 μέλη) αναμένεται να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα, ενώ 32.946 μέλη (24%) έχουν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ψηφιακά.

Ο αριθμός των στελεχών που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για τις θέσεις των προέδρων και των μελών των οργανώσεων του κόμματος καθώς και των αντιπροσώπων από τις οργανώσεις που θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο συνέδριο ανέρχονται σε 6.852, ενώ από το σύνολο των υποψηφίων προέδρων των οργανώσεων το 64% κατέρχονται για πρώτη φορά και το 36% διεκδικεί επανεκλογή.
Ο μέσος όρος των υποψηφίων προέδρων είναι 50 έτη, ενώ ο νεότερος υποψήφιος πρόεδρος είναι 28 ετών και ο γηραιότερος 75 ετών. Συγκεκριμένα, το 16% των υποψηφίων προέδρων ΔΕΕΠ είναι κάτω των 40 ετών, το 29% είναι από 40 έως 49 ετών, το 38% από 50 έως 59 ετών και το 16% είναι άνω των 60 ετών.

Το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής κάθε φύλου σε όλα τα όργανα του κόμματος έχει αυξηθεί στο 40% με στόχο την προώθηση της ισότιμης εκπροσώπησης των φύλων στα κομματικά όργανα.

Οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και η ψηφοφορία θα διαρκέσει ως τις 19.00, ενώ την επόμενη Κυριακή 31 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους εφόσον ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος πρόεδρος ΔΕΕΠ δεν λάβει τουλάχιστον 40%.

 Κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στην Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας για την εκλογή προέδρους και μέλη στη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ., καθώς και τους συνέδρους που θα λάβουν μέρος στο 14ο συνέδριο της Ν.Δ.έχουν στηθεί  στους 6 Δήμους ως εξής:

Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ( Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου - Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου),

Σικυωνίων ( Αμφιθέατρο Δήμου) Κιάτο

 Βέλου - Βόχας ( ΚΑΠΗ Ζευγολατιού)

Νεμέας ( Δημαρχείο - Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)

Κορίνθου ( Δημοτικό Θέατρο " Θ. Θωμαΐδης)

Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων ( Πνευματικό κέντρο Λουτρακίου - Κολοκοτρώνη 7)

Επισημαίνεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, διεξάγονται με τη λήψη μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας όλων όσων συμμετέχουν σε αυτές.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.