Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Μόνος πρώτος με σούπερ Αγκιμπού

 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Μόνος πρώτος με σούπερ Αγκιμπού 

Ο Ολυμπιακός έχοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο πήρε τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ του Αγκιμπού (22') και του Μασούρα (31') και διατηρήθηκε επικεφαλής στην βαθμολογία. Οι Πειραιώτες είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου σημείωσαν δύο γκολ με τον Αγκιμπού (22') και τον Μασούρα (31'), αλλά και διπλό δοκάρι με τον Ελ Αραμπί στο 29'. Στην επανάληψη η ομάδα του Πειραιά έμεινε από βενζίνη, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, ο Λουτσέσκου φρέσκαρε την ενδεκάδα του και κατάφερε να μειώσει στο 81' με τον Μούργκ. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Στο 51' ο Αγκιμπού έφτασε κοντά στο 3-0, ενώ δοκάρι για τον ΠΑΟΚ είχε ο Μιχαηλίδης στο 58'.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοίμαζε αρκετό καιρό τον Γκάρι Ροντρίγκες για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι η συμμετοχή του στην ενδεκάδα ήταν έκπληξη. Ο Αφρικανός εξτρέμ ήταν και η μοναδική αλλαγή που έγινε σε σχέση με το ματς της Φρανκφούρτης. Η συμμετοχή του στην ενδεκάδα άφησε στον πάγκο τον Μπουχαλάκη και ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-2-3-1 έχοντας Μαντί και Εμβιλά στα χαφ. Από την άλλη πλευρά ο Λουτσέσκου παράταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ στην άμυνα. Σβαμπ και Εσίτι ήταν οι χαφ με τους Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ και Άκπομ να παίζουν στην επίθεση.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να έχει τη διάθεση να παίξει πιο πολύ από τη δεξιά πλευρά με τον Ροντρίγκες. Ο Γκάρι έδωσε ενέργεια και συνδυάστηκε ωραία με τον Λαλά που έκανε πολλές κούρσες στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να παίξει αρκετά χαμηλά την άμυνα του και να δώσει χώρο στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν τους Θεσσαλονικείς και δεν τους άφησαν να κυκλοφορήσουν εύκολα τη μπάλα. Ο Αγκιμπού κινούνταν πίσω από τον Ελ Αραμπί και προκάλεσε αρκετά προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Κάπως έτσι στο 22' μαζί με τον Ρέαμπτσιουκ πίεσε τον Εσίτι, εκείνος έκανε το λάθος, ο νεαρός Αφρικανός πήρε τη μπάλα, σούταρε και έγινε το 1-0.

Μετά το γκολ του Αγκιμπού ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει στην επίθεση, αλλά έμοιαζε να μην έχει δυνάμεις για να το κάνει. Στο 29' ο Ολυμπιακός είχε διπλό δοκάρι με τον Ελ Αραμπί. Παρά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βγει στην επίθεση ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που λειτουργούσε καλύτερα στο γήπεδο και είχε περισσότερους παίκτες σε καλή βραδιά. Στο 31' ο Εσίτι υπέπεσε σε νέο λάθος, ο Αγκιμπού έκλεψε και πάλι, πάσαρε αριστερά του στον Μασούρα κι εκείνος νίκησε τον Πασχαλάκη για το 2-0. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια ουσιαστική αντίδραση και να προβληματίσει την ομάδα του Πειραιά, η οποία κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0.

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς έριξε στο παιχνίδι τον Ονιεκούρου αντί του Ροντρίγκες που δεν είχε δυνάμεις να βγάλει κι άλλο ημίχρονο. Ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Εσίτι που ήταν μέσα και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού κι έβαλε τον Ελ Καντουρί. Το ματς ξεκίνησε με αρκετή ένταση και με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να πιέσουν για να βρουν κι άλλο γκολ. Στο 51' ο Αγκιμπού είχε δοκάρι και στο 60' ο Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές βάζοντας στο γήπεδο τον Μιτρίτσα, τον Βιεϊρίνια και τον Σφιντέρσκι. Κάπου εκεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε μέτρα στο γήπεδο και την μπάλα στα πόδια της, ενώ στο 58' είχε δοκάρι με τον Μιχαηλίδη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κράτησε τη μπάλα στα πόδια της, την κυκλοφόρησε και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο για να δημιουργήσει φάσεις. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του περίμενε στο μισό γήπεδο και έδινε την εντύπωση ότι απλά παραμόνευε για το λάθος. Και είναι γεγονός ότι υπήρξαν στιγμές που με την ταχύτητα του ο πρωταθλητής Ελλάδας δημιούργησε καταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ, πάντως δεν είχε παρατήσει το ματς και στο 81' ο Ελ Καντουρί, που συμμάζεψε αρκετά την κατάσταση, έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μούργκ έκανε το σουτ στην κίνηση και μείωσε σε 2-1. Στη συνέχεια ο Μαρτίνς έβαλε τον Κούντε και τον Βρουσάι προκειμένου να έχει φρέσκα πόδια στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ που ναι μεν ήθελε δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.