Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Τελέστηκε το 40ημερο μνημόσυνο στο Γαλατά Χανίων - Παρόντα τα παιδιά του.

 Μίκης Θεοδωράκης: Συγκίνηση στο 40ήμερο μνημόσυνό του σπουδαίου Έλληνα - Παρόντες στο μνημόσυνό τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος  

Σαράντα ημέρες πέρασαν από τη στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα και στον Γαλατά Χανίων.τελέστηκε σήμερα (09.10.2021) το μνημόσυνό του, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να τον τιμήσει. Εκεί βρέθηκαν η κόρη του Μαργαρίτα και ο γιος του, Γιώργος, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κρήτη με τις οικογένειες τους, , αλλά και η η πρόεδρος της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση Γιάννα Αγγελοπούλου.

 Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Διγαλάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης, η αντιδήμαρχος Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Αγοραστάκης και άλλοι.

Την διοργάνωση της τελετής ανέλαβε ο δήμος Χανίων ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι η οικία Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά θα είναι επισκέψιμη το Σαββατοκύριακο, από τις 10.00 έως τις 14:00 και έχει ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα. 

Επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου ετοίμασε ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα στην πλατεία του Γαλατά με συνθέσεις του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα creta24.gr.