Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Στη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση Αττική, η Αργολίδα, η Νότια Εύβοια και τμήμα της Αρκαδίας

Στη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση Αττική, η Αργολίδα, η Νότια Εύβοια και τμήμα της Αρκαδίας 

Συνεχίζεται η δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA. 

Έτσι μεθαύριο, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, Αργολίδας, στη Νότια Εύβοια και σε τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου 2021 σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αγορά νέου εξοπλισμού.

Αναλυτικά τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 είναι στις περιοχές: Αίγινας, Αναβύσσου, Αυλώνα, Βάρης, Λαυρίου, Νέας Μάκρης, Οχθωνιάς, Πάρνηθας, Πράσινου, Σουνίου, Στύρας, Υμηττού και Χαλκίδας. 

Αντίστοιχα στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τμήματος της Αρκαδίας τα Κέντρα εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι στη Δαρδίτσα, στα Δίδυμα και στο Ναύπλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεθεατές  που διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια (HD).

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.