Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Δημαιρεσίες και θητεία Αντιδημάρχων: Έρχονται εξελίξεις – Η ενημέρωση Παπαστεργίου

 

 
 
Για το ζήτημα διεξαγωγής των δημαιρεσιών ( = εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και  Επιτροπών) και της δυνατότητας δίμηνης παράτασης της θητείας των Αντιδημάρχων, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τους Συναδέλφους του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την 31η Αυγούστου.
Από τα λεγόμενά του, φαίνεται να προκύπτει ότι αναμένεται η κατάθεση μιας Τροπολογίας και η έκδοση μιας Εγκυκλίου. 
Δεδομένης της σπουδαιότητας του θέματος πάντως, ο AIRETOS.GR κατέγραψε κατωτέρω επί λέξει όσα ανακοίνωσε ο Δ. Παπαστεργίου:
 
« Τέθηκε ένα θέμα. 
Τι θα γίνει με τις δημαιρεσίες για εκλογές Προεδρείων και λοιπά
- να θυμίσω ότι η θητεία μας σε αυτή τη σεζόν είναι 4 χρόνια και 4 μήνες, άρα τα μισά της θητείας είναι στο τέλος Οκτώβρη, 1η Νοέμβρη για την ακρίβεια -
και κατά πόσο μπορούμε εμείς να ανανεώσουμε για 2 μήνες ή όχι τη θητεία των Αντιδημάρχων.
ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ μια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ σε αυτό. Είμαστε σε μια επικοινωνία. Έχει πάει λίγο μπρος – πίσω αυτή η Τροπολογία για να ... μία άποψη θα ήταν απλώς να δώσουμε παράταση στους Αντιδημάρχους μας. Καλό θα ήταν αυτό να είναι και λίγο πιο ξεκάθαρο με μία ερμηνευτική, μια ΕΓΚΥΚΛΙΟ που ΘΑ ΒΓΕΙ. 
Υπήρχε η Εγκύκλιος η οποία περιέγραφε τις δημαιρεσίες την 7η Νοεμβρίου. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ και νομίζω πως πρέπει να επανέλθει. Αλλά αυτό έχουμε περιθώριο να το λύσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα.  »
 
Μπορείτε να δείτε τα ανωτέρω και σε βίντεο, ΕΔΩ  από 6:38 έως 7:35. 

Επίσης:

Εγκύκλιος για συνεδριάσεις ταυτόχρονα και δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη

Επισήμανση για τις «συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων» στις «Δημόσιες Υπηρεσίες» περιλαμβάνει η 59η, ΔΙΔΑΔ/Φ.69/179/οικ. 16812/30.8.2021, εξ. επείγουσα Εγκύκλιος του

Διαβάστε περισσότερα