Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Ενταξη εργου στο πρόγραμμα " Αντώνης Τρίτσης" και στον άξονα "Αστική Αναζωογόννηση" η αναπλαση του κεντρου της Νεμέας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Νεμέα : 18-8-2021

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ : Ένταξη έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

Στις 5/8/2021 και με αριθμ. πρωτ. 2901 ένα άλλο σπουδαίο  έργο για τη Νεμέα εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στον άξονα «Αστική Αναζωογόνηση».Το έργο αυτό αφορά την ανάπλαση του κέντρου της πόλης ,με κύριο σημείο παρέμβασης την οδό Δερβενακίων αλλά και άλλους δρόμους, που συνδέονται μ’ αυτή , καθώς και τον εξωραϊσμό της Πλατείας Ηρώων. Στο σημείο αυτό θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελ/σου, κο Παν. Νίκα ,που από την αρχή έδειξε μεγάλο ζήλο και έμπρακτο ενδιαφέρον για την υποβολή της πρότασης του έργου , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Η χρηματοδότηση αγγίζει τα 3.000.000€ και το έργο αυτό θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης του ιστορικού δρόμου , που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης. 

Ήδη επί της οδού Δερβενακίων αναπτύσσονται επιχειρηματικές δραστηριότητες νέων ανθρώπων και αποτελεί υποχρέωση της δημοτικής αρχής η ενίσχυσή τους καθώς και η παροχή ευκαιριών και σε άλλους συμπολίτες μας.

Όλοι όσοι μεγαλώσαμε και ζήσαμε στη Νεμέα γνωρίζουμε τη σημασία και τη βαρύτητα αυτού του δρόμου.

Μέσα στη διετία 2019-2021 ο Δήμος Νεμέας έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα  6.000.000€ ,εξαιρουμένων των 17.000.000€ , που αφορούν την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην  πόλη  της Νεμέας και το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων ,τα οποία καταφέραμε να εντάξουμε πριν λίγους μήνες μέσα από πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αποτελεί ένα έργο συνολικής προσπάθειας αρκετών ετών.

 

Στο άμεσο μέλλον αναμένουμε την αξιολόγηση και την έγκριση αρκετών άλλων προτάσεων,  που έχουν υποβληθεί.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ