Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Στην πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 Η Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας ... 

Τον πυρόπληκτο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας επισκέπτεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.
Η επίσκεψη της ξεκίνησε από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας,

και ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλη-Ίριδα Κόλλια για την απειλή που διέτρεξε ο χώρος από την πυρκαγιά.

Περίπου στις 11:30 π.μ. συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, έφτασε στην  πυρόπληκτη Κοινότητα Πευκών (Βύλιζα).

 

Εκεί, η κα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο σπίτι στο οποίο φιλοξενείται η κα Κανέλλα Διονυσοπούλου, της οποίας η οικία κάηκε ολοσχερώς από τις φωτιές και μίλησε μαζί της για λίγα λεπτά. Έπειτα, πήγε στο καφενείο του χωριού, όπου συνομίλησε με κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί για να μοιραστούν μαζί της την αγωνία και τους προβληματισμούς τους για την επόμενη μέρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άκουσε με προσοχή τα όσα της ανέφεραν, ενώ τόνισε πως η παρουσία της εκεί είναι συμβολική και ότι πρέπει να γίνει σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων.

Ακολούθως  επισκέφθεικε την πυρόπληκτη Κοινότητα Καυκανιάς και εν συνεχεία μετέβει στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας όπου  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους φορείς και τους πληγέντες.. Άκουσε αναλυτικά από τον Δήμαρχο και τους προέδρους των πυρόπληκτων Κοινοτήτων για τα προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά. 

Μετά την επίσκεψή της κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά, την ανακούφισή μου για τη διάσωση του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου, και κυρίως τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες. Η σκέψη μας είναι κοντά σε όλους εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους, τα ζώα τους να χάνονται στη μανία της φωτιάς. Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και να στηρίξει αμέριστα τους πολίτες στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και σε όλες τις περιοχές της χώρας που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πύρινη λαίλαπα».