Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ισχυρός σεισμός στην Κόρινθο – Εγινε αισθητός στην Αττική - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός στην Κόρινθο: Τι λένε οι σεισμολόγοι 

Σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 (στις 00:06) τα μεσάνυχτα στην Ανατολική Κορινθία, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική . Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ ανατολικά/νοτιοανατολικά της πόλης της Κορίνθου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα παράλια της Σολυγείας.

Ο σεισμός, ήταν 4,1 της κλίμακας ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 14,5 χιλιόμετρα.

Αρχικά, το Γεωδυναμικό έκανε λόγο για 4,3 Ρίχτερ 5 χλμ. εστιακό βάθος, αλλά στη συνέχεια προχώρησε σε αναθεώρηση.                                                                                                                Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 4,4 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος τους σεισμού σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Εικόνα

Της πρώτης σεισμικής δόνησης ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μικρότερης ισχύος που έφτασαν μέχρι τα 2,9 Ρίχτερ, χωρίς ωστόσο να εμπνέουν ανησυχία στους σεισμολόγους.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλους έγραψε αναφορικά με τον σεισμό στην Κόρινθο:

«ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Στις 12.06, επιφανειακός, προκαταρκτικό μέγεθος 4,2 και επίκεντρο περίπου 20 χλμ ανατολικά της Κορίνθου (επίλυση από Παν/μιο Αθηνών). Αισθητός και στην Αττική».


«Επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 Ρίχτερ κατεγράφη στις 12:06 μετά τα μεσάνυχτα. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 56 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. ΑΝΑ της πόλης της Κορίνθου σε εστιακό βαθος 14,5», έγραψε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.