Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 12/7-18/7 2021

  







Και Εγένετο Φως

Δευτέρα, 12/7 στις 23:00





Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Μίλα Αούνγκ-Τουίν και Βαν Ρόικο με τους: Αλεσάντρο Μπονίτο-Ολίβα, Μπερνάρ Μπιγκότ (Καναδάς 2017). Στη νότια Γαλλία, επιστήμονες από 37 χώρες κατασκευάζουν την πιο σύν­θετη μηχανή στην ιστορία της τεχνολογίας: έναν τεχνη­τό ήλιο! Αν τα καταφέρουν, θα ρίξουν φως στην υπόθε­ση της παραγωγής φθηνής και άφθονης ενέργειας για εκατομμύρια χρόνια. Αν αποτύχουν, θα γίνουν μέρος του μεγαλύτερου φιάσκου όλων των εποχών.                                   










Κλιματική Αλλαγή: Τα Γεγονότα (2/2)

Τρίτη, 13/7 στις 23.00








Ντοκιμαντέρ του BBC. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο παρου­σιάζει τα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την κλιμα­τική αλλαγή και αναζητά πιθανές λύσεις γι' αυτή την παγκόσμια απειλή.










Όνειρο στο Κύμα / Έρως Ήρως Τετάρτη, 14/7 στις 00:00







Θεατρικό έργο του Δήμου Αβδελιώδη, που βασίζεται στα ομώνυμα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμά­ντη, με ερμηνευτή τον Θ. Καρποδίνη. Ο Παπαδιαμά­ντης αφουγκράζεται το πάθος ενός νεαρού σε αυτόν τον μονόλογο, που είναι γεμάτος από την παρήχηση του έρωτα.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 15/7 στις 23:00






Στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων, η εκπομπή «Τι Λέει ο Νόμος» με την Αλεξία Κουλούρη εστιάζει σε θέματα δημόσιας εκπαίδευσης και αναδεικνύει τις θέσεις των κομμάτων για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». 













Η Θυσία

Παρασκευή, 16/7 στις 22:00




Σουηδική ταινία, σε σκηνοθεσία του Αντρέι Ταρκόφ­σκι με τους: Ερλαντ Γιόζεφσον, Σούζαν Φλίτγουντ (1986). Σε μια ήσυχη και απόμερη περιοχή της Σουηδί­ας, ο Αλεξάντερ και η οικογένειά του γιορτάζουν τα γενέθλιά του,  όταν πληροφορούνται πως απειλούνται από πυρηνικό όλεθρο.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 17/7 στις 18:00







Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Βαν Γκογκ

Σάββατο, 17/7 στις 21:00







Ένα ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του κορυφαίου Ολλανδού ζωγρά­φου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που αντιπροσωπεύει μια θρυ­λική μορφή στην ιστορία της τέχνης, με τον περιπετειώ­δη βίο και το τραγικό τέλος του.










Ο Εγωιστής Γίγαντας

Σάββατο, 17/7 στις 23:00








Aγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Κλίο Μπάρναρντ με τους: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ (2013). Σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να πε­ριφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμά­σουν τη φιλία των αγοριών, τα οποία αποφασίζουν να οργανώσουν μια επικίνδυνη κλοπή καλωδίων.










Το Απαγορευμένο Ποδήλατο

Κυριακή, 18/7 στις 17:30







Σαουδαραβική νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία Χάιφα Αλ-Μανσούρ με τους: Γουάαντ Μοχάμεντ, Ρεέμ Α­μπντουλάχ, Σουλτάν Αλ Ασάφ (2012). Η δεκάχρονη Γουάντζντα είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει το πράσινο ποδήλατο που λαχταρά. Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει όμως είναι πολλά, με σημαντικότερο το ότι στη Σαουδική Αραβία θεωρείται ανήθικο για τις γυναίκες να κάνουν ποδήλατο.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία