Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Η ΕΕΤΑΑ στις γειτονιές της Ελλάδας Άρθρο Προέδρου ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια

 

Γράφει

ο Δημήτρης Μαραβέλιας*

Υπό αυτή την έννοια, η νέα διοίκηση που εξελέγη, αλλά και η αγαστή συνεργασία με τους εταίρους της, κυρίως την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, τα υπουργεία Εσωτερικών κι Ανάπτυξης και άλλους μετόχους σηματοδοτούν τη μεγιστοποίηση των στόχων της. 

Η ΕΕΤΑΑ λοιπόν, με την έντονη κοινωνική ευαισθησία  που διακατέχει τη διοίκηση και τους εργαζομένους της, είναι βέβαιο ότι θα εντατικοποιήσει ακόμη περισσότερο τα προγράμματα που η ίδια «τρέχει» και φτάνουν σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας μέσω των κατά τόπους ΟΤΑ. Όπως, τα  «ΚΔΑΠ», τους παιδικούς σταθμούς, το πρόγραμμα για τους ΑΜΕΑ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», τις δομές για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και πολλά άλλα.

Ταυτοχρόνως και μέσα από την τεχνοκρατική αντίληψη και γνώση, θα κορυφωθεί η στελέχωση και περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνικής υπηρεσίας της, με στόχο την συνδρομή στις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΟΤΑ και κυρίως των μικρότερων Δήμων.

Την ίδια στιγμή, η ΕΕΤΑΑ θα συνδράμει με την τεχνογνωσία της στην λειτουργία κι απορρόφηση κορυφαίων αναπτυξιακών προγραμμάτων, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας, θα ενισχύσουν τις υποδομές και δομές των ΟΤΑ και φυσικά θ’ αποτελέσουν εστίες δημιουργίας κι αναδημιουργίας. Όπως το σπουδαίο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τους πόρους του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων.

Το βέβαιο είναι ότι η νέα διοίκηση της ΕΕΤΑΑ θα έχει κοινή πορεία και συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ κλπ) κερδίζοντας το στοίχημα της επόμενης ημέρας.

 

·        Ο Δημήτρης Μαραβέλιας είναι Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, π. δήμαρχος Χαϊδαρίου

Γραφείο Τύπου Ε.Ε.Τ.Α.Α.