Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Πύρινη κόλαση στη Ζήρεια Αχαΐας: Ζήρια Αχαΐας: Καίγονται σπίτια- Εκκενώνονται οικισμοί- Αλαλούμ σε Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό- Eπιχείρηση και από θαλάσσης- διακοπή κυκλοφορίας και έρευνα για ένα ασημί αυτοκίνητο

 

Επείγον μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας ...  Φωτιά στην Πάτρα: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στον Προφήτη Ηλία 

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρεια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας εκδηλώθηκε πριν λίγο. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στην περιοχή αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα και ουσιαστικά φαίνεται πως πρόκειται για αναζωπύρωση.

Προς την Άνω Ζήρεια μετακινούνται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εναέρια μέσα από την Ανδραβίδα.


Υπάρχει πληροφορία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν δυο ημίγυμνοι άνδρες και για τους οποίους υπάρχουν υποψίες οτι σχετίζονται με την εκδήλωση της φωτιάς.

Από την Τροχαία έγινε γνωστό ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών από Δρέπανο έως Λόγγο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών- Κορίνθου από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επίσης.  

Πρώτη ενημέρωση: Πανικός επικρατεί αυτή τη ώρα στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών- Κορίνθου από τους λουόμενους που προσπαθούν να απομακρυνθούν με τα αυτοκίνητά τους από τις παραλίες Λαμπίρι και Καμαρών καθώς και από άλλες παραλίες που γειτνιάζουν με αυτές.

Αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί ατελείωτο μποτιλιάρισμα και οι άνδρες της Τροχαίας να προσπαθούν να βάλουν τάξη.

Ακινητοποιημένα είναι και  τα οχήματα στην Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών στο ύψος της φωτιάς. Τα οχήματα κατευθύνονται στην έξοδο 24 από το Δρέπανο και τα Σελιανίτικα. Κλειστά και τα διόδια  για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Για την Τροχαία  προέχει να απομακρυνθούν τα οχήματα από την ΠΕΟ όπου παρατηρείται αλαλούμ  και μετά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ΝΕΟ. Δεν λείπουν και οι διαμαρτυρίες από ακινητοποιημένους οδηγούς στην Ολυμπία Οσό.  

Άνοιξε η Παλιά Εθνική οδός από τα οχήματα. Τα οχήματα που ήταν εγκλωβισμένα στη θέση Μπούκα θα οδηγηθούν από την τροχαία προς το Αίγιο.

 

Οι φλόγες επιμένουν- Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους που δεν φεύγουν επιμένοντας να αντιμετωπίζουν με λάστιχα τις φλόγες.

Ηλικιωμένος στο Λαμπίρι είναι εγκλωβισμένος καθώς δεν μπορεί να μετακινηθεί και δυνάμεις της αστυνομίας ενηερώθηκαν για την περίπτωση ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παρατηρήθηκε αναζωπύρωση σε Καμάρες και Λαμπίρι. Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.  Στη Ζήρια λόγω του κινδύνου από τη φωτιά χτύπησαν οι καμπάνες.

Σκάφος του λιμενικού θα βρίσκεται και στην παραλία του Λόγγου για να απομακρύνει άτομα αν χρειαστεί.

Η Ολυμπία οδός κλειστή από Πάτρα προς Αίγιο και αντίστροφα όπως και η Παλιά Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στην παραλία Καμαρών και Άκολης για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης εαν χρειαστεί.

Ξεκινά η επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στον Ερινεό για να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Πάτρα. 


Νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε πριν λίγο πάνω από τη Ροδοδάφνη Αιγίου. Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Γέφυρα. Η πυροσβεστική ζητά ενισχύσεις για το σημείο.