Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Καιρός – Καλλιάνος: Από Δευτέρα το «κυρίως γεύμα» του καύσωνα – Στους 46 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός – Καλλιάνος: Από Δευτέρα το «κυρίως γεύμα» του καύσωνα – Στους 46 βαθμούς η θερμοκρασία 

Πρωτοφανείς θα είναι οι καταστάσεις καύσωνα που θα βιώσουμε τις επόμενες ημέρες, καθώς η θερμοκρασία δίχως υπερβολή θα απογειωθεί…

Και αν τα τελευταία 24ωρα η ζέστη μας έχει δυσκολέψει κατά πολύ τη ζωή, αυτό που έρχεται δεν θα έχει προηγούμενο. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος το «κυρίως γεύμα του καύσωνα έρχεται από τη Δευτέρα» και θα μας ψήσει.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 46 βαθμούς με το σφοδρό κύμα καύσωνα να κρατάει για μέρες.

Σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει επίσης σε ανάρτησή του ότι δύσκολες θα είναι και οι νύχτες, ενώ σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία πλησίασε τους 45 βαθμούς.

 «Όσο μπορείτε, κάντε υπομονή. Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα είναι μια “πρόγευση” του καύσωνα. Το “κυρίως γεύμα” έρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 6 Αυγούστου με θερμοκρασίες στους 43-44°C στα ηπειρωτικά, στους 41-42°C στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45-46°C. 

Στην Αθήνα, τη Δευτέρα περιμένουμε 42°C, την Τρίτη 43-44°C, την Τετάρτη 42-43°C και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή.

Προσοχή διότι και οι επόμενες νύχτες θα είναι καυτές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30°C κατά μέσο όρο.

Σήμερα, στα Αρφαρά Μεσσηνίας, ο υδράργυρος έφτασε στους 44,6°C. Οριακά 45°C λοιπόν εκεί! Στην Αθήνα σήμερα έφτασε στους 41°C.

Φανταστείτε επομένως να έρθουν για τα καλά οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Δευτέρα και έπειτα…».