Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Συναγερμός: «Άγνωστο» αντικείμενο θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

 Συναγερμός: «Άγνωστο» αντικείμενο θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 

Ένα άγνωστο αντικείμενο θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πρωί της Πέμπτης, τα ρωσικά μέσα ελέγχου παρακολουθούν την κατάσταση , αλλά δεν υπάρχει απειλή, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αμερικανική πλευρά, η προσέγγιση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) με διαστημικό αντικείμενο που χαρακτηρίζεται «UNKNOWN», προβλέπεται να γίνει στις 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας. Η ελαχίστη απόσταση είναι 4,8 χιλιόμετρα. Η πιθανότητα σύγκρουσης είναι 1.28Ε-05. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικών μας μέσων παρακολούθησης, η προσέγγιση με τον ISS με το διαστημικό αντικείμενο που χαρακτηρίζεται «ΑΓΝΩΣΤΟ» προβλέπεται να γίνει 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας. Η ελαχίστη απόσταση είναι 4.584 χιλιόμετρα. Η πιθανότητα σύγκρουσης είναι 1.12Ε-11» έγραψε ο Ρογκόζιν στο κανάλι του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Ο Ρογκόζιν υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά συμφωνεί μόνο ως προς την εκτίμηση της απόστασης. «Δεν επιβεβαιώνουμε την απειλή, συνεχίζουμε την παρακολούθηση», διευκρίνισε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του πληροφοριακού αναλυτικού κέντρου СHNIImash (υπάγεται στην Roskosmos) Ίγκορ Μπάκαρας, δήλωσε στο πρακτορείο TASS, ότι το ρωσικό Αυτοματοποιημένο σύστημα προειδοποιήσεις επικίνδυνων καταστάσεων στον διαστημικό χώρο πέριξ της Γης το 2020 κατέγραψε 220 επικίνδυνες προσεγγίσεις στον ISS αντικειμένων που εντάσσονται στην κατηγορία των διαστημικών σκουπιδιών. Τον περασμένο χρόνο οι εμπειρογνώμονες αναγκάσθηκαν να αλλάξουν δύο φορές την τροχιά του Διαστημικού σταθμού για να αποφευχθούν συγκρούσεις με “διαστημικά σκουπίδια”.