Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Football League: Ανέβηκε στη Super League 2 η Καλαμάτα ! Ποινή αφαίρεσης τρίων βαθμών στη Καλλιθέα

Football League: Ανέβηκε στη Super League 2 η Καλαμάτα !   

 

Ο Αστέρας Βλαχιώτη δικαιώθηκε στην ένσταση που είχε καταθέσει κατά της Καλλιθέας, κέρδισε το μεταξύ τους ματς με 3-0, ενώ αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί από την ομάδα του «Ελ Πάσο» 

Ο λόγος για το ματς της 6ης αγωνιστικής που διεξήχθη στις 18 Απριλίου στη Σκάλα. Εκεί όπου η Καλλιθέα κέρδισε 2-1, αλλά χρησιμοποίησε τον Γκέρτιν Χοτζάλι, ο οποίος δεν είχε δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα. Η ομάδα της Λακωνίας έκανε ένσταση για παράτυπη συμμετοχή που δικαιώθηκε χθες, με αποτέλεσμα να πάρει αυτή στα χαρτιά το παιχνίδι με 3-0, ενώ παράλληλα αφαιρούνται και τρεις βαθμοί από την Καλλιθέα.

Η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στην Καλλιθέα έχει ως αποτέλεσμα την μαθηματική άνοδο της Καλαμάτας στην Super League 2 

Αναλυτικά η απόφαση:
 

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Βλαχιώτη – ΠΑΕ Καλλιθέα υπέρ της πρώτης με σκορ 3-0. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την αφαίρεση στην ΠΑΕ Καλλιθέα τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος 2020-21. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ Καλλιθέα χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την επιστροφή παραβόλου στην ΠΑΕ Αστέρας Βλαχιώτη.

Πέρα από τη «φωτιά» που έβαλε στην ουρά του νότιου ομίλου της Football League η δικαίωση του Αστέρα Βλαχιώτη στην ένσταση που κατέθεσε κατά της Καλλιθέας, ξεκαθάρισε παράλληλα και το πρώτο εισιτήριο της ανόδου για την Super League 2.
Με τον τρόπο αυτό, ο Αστέρας πλησίασε πλέον στους τρεις πόντους το Αιγάλεω και την γραμμή σωτηρίας, ενώ από την άλλη πλευρά η Καλλιθέα υποχωρεί στους 21, απέχει πέντε βαθμούς από τους Λάκωνες ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές ως το φινάλε και μαθηματικά δεν έχει ακόμα διασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Η Καλαμάτα είναι αυτή που αποκόμισε το όφελος και ξεμπέρδεψε σε σχέση με την διασφάλιση της ανόδου, αφού στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε της περιόδου, δεν προλαβαίνει να την φθάσει ο τρίτος στην κατάταξη, Ιάλυσος Ρόδου.

Υπάρχει ωστόσο ένα ερωτηματικό που έχει να κάνει με το ενδεχόμενο κατάθεσης έφεσης και εν συνεχεία δικαίωσης της Καλλιθέας, που θα ανατρέψει εκ νέου τη βαθμολογία. Επιπλέον, με την ψήφιση του νέου Αθλητικού νόμου και της συνακόλουθης αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, οι οκτώ πρώτοι από κάθε όμιλο της Football League θα ανέβουν ούτως ή άλλως στην νέα διευρυμένη Β’ Εθνική.

Σε κάθε περίπτωση, στη δεδομένη χρονική συγκυρία στη «μαύρη θύελλα» έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για την άνοδό τους στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία στον νότιο όμιλο που διασφαλίζει την άνοδο στην Καλαμάτα: