Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Γλυκά Νερά: Έτσι ομολόγησε ο 33χρονος τη δολοφονία της Καρολάιν – Τι ανακοινώθηκε από τις Αρχές

 Οι χούλιγκαν σπέρνουν τον τρόμο: Απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης στο κέντρο της Αθήνας από την Πέμπτη έως και το πρωί της Κυριακής 

 Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιεί ενημέρωση για όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της και πως έφτασε στην εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και της 20 χρονης Καρολάιν από το σύζυγό της.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Όπως τονίστηκε στις 06:20 της 11ης Μαίου ενημερώθηκε η αστυνομία από τον σύζυγο και οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο είδαν το θύμα νεκρό και τον σύζυγο δεμένο με σχοινιά σε χέρια και πόδια ενώ το μωρό ήταν πάνω στο θύμα.

Η αιτία θανάτου οφείλονταν σε ασφυξία. Βρέθηκαν τα χέρια του θύματος δεμένα. Παρατηρήθηκαν σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου. Αυτά τα σημάδια ήταν μόλις διακρινόμενα και αυτό μας δημιούργησε προβληματισμό σε σχέση με τον χρόνο που ο σύζυγος ισχυρίστηκε ότι ήταν δεμένος.

Διαπιστώσαμε ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί επιλεκτικά, κυρίως στον χώρο του υπνοδωματίου και στο σαλόνι. Επίσης ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο στο υπόγειο. Ο σκύλος της οικογένειας βρέθηκε κρεμασμένος στην κουπαστή στη σκάλα.

Τα πιο κρίσιμα πειστήρια ήταν μια κάμερα στον χώρο του σαλονιού, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά τηλέφωνα.

Ενα μεγάλο μέρος των ερευνών αναλώθηκε για να διαπιστώσουμε ποιοι άνθρωποι και με ποιον τρόπο μπήκα στο σπίτι. Δεν καταφέραμε παρά τις προσπάθειές μας να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων πέραν των δύο ενηλίκων και του μωρού.

Αν επιβεβαιώνονταν αυτό το γεγονός μας άφηνε μία εκδοχή. Η έρευνα να στραφεί στον σύζυγο. Η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων έδωσε κάποιες ενδείξεις και ειδικά η κίνηση αντικειμένων κατά τον χρόνο που είχε δηλώσει ότι ήταν δεμένος.

Ετσι είχαμε ενδείξεις ότι ήταν δυνατή η εμπλοκή του συζύγου. Για να διαπιστώσουμε αν αυτές οι υποψίες είχαν βάση έπρεπε να εξετάσουμε πάλι τον σύζυγο. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του ο ίδιος  έστρεψε τη συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα, το παιδί του και με την ομάδα που ερευνούσε την υπόθεση του.

Συνεχίζοντας αυτή τη συζήτηση σε κάποιο στάδιο ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι δεν ήθελε να μας εξαπατήσει αλλά να προστατέψει το παιδί του έξω από τη φυλακή. Ομολόγησε την πράξη του και την δικαιολόγησε ως αντίδραση σε έναν διαπληκτισμό που είχε με το θύμα. Επιβεβαίωσε πως σκότωσε την σύζυγό του και στη συνέχεια περιέγραψε τις κινήσεις του.

To χρονικό του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 33χρονος πιλότος περιέγραψε στους αστυνομικούς την ανατριχιαστική στιγμή του μαρτυρικού θανάτου της Καρολάιν, λέγοντας: «για πέντε λεπτά ένιωθα τον πνιγμό της».

Η ΕΡΤ παρουσίασε καρέ – καρέ το χρονικό του φρικτού εγκλήματος, από τα μεσάνυχτα όπου η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα της μεζονέτας, έως και τη στιγμή που ο 33χρονος πιλότος πήρε τηλέφωνο την αστυνομία. Μάλιστα φαίνεται ότι μόνο εν βρασμώ ψυχή δεν ήταν καθώς οι κινήσεις του ήταν άκρως μεθοδικές.

00.00: Τα μεσάνυχτα η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά.

00.25: Εικοσιπέντε λεπτά αργότερα η άτυχη φοιτήτρια έστειλε sms στον πιλότο, στο οποίο τον αποκαλούσε στα αγγλικά ανόητο.

00.30: Από τις κάμερες φαίνεται ο πιλότος ξαπλωμένος στον καναπέ του σαλονιού να κρατάει αγκαλιά το μωρό.

01.30: Αφαιρεί την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού συστήματος παρακολούθησης.

04.00: Ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ξαπλώνει δίπλα στη γυναίκα του, έχοντας βάλει το 11 μηνών κοριτσάκι ανάμεσά τους. Εκείνη την στιγμή ξυπνάει η Καρολάιν και του ζητάει να φύγει.

04.11:Ο θάνατος της Καρολάιν. Λίγη ώρα αργότερα, ο δολοφόνος πνίγει τον σκύλο της οικογένειας στην σκάλα του σπιτιού.

06.16: Ο πιλότος τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση και το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται.

Οι κατηγορίες

Δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα καταλογίζει οι εισαγγελέας στον 33χρονο πιλότο ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του νεαρού πιλότου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον κατηγορείται για ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές , αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε βάρος του κατηγορούμενου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Στο μεταξύ, δηλώνει μετανιωμένος για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. Ο 33χρονος πιλότος, μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Σπύρου, φέρεται να είπε: «Είμαι μετανιωμένος για την πράξη μου, θέλω να τιμωρηθώ» όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή T Live.

Η ομολογία

Ο… Χαράλαμπος Aναγνωστόπουλος, μετά την πολύωρη παραμονή του και τις εξονυχιστικές ερωτήσεις των αστυνομικών, έσπασε και είπε την αλήθεια.

Κατά την μαραθώνια κατάθεσή του, διάρκειας περίπου 8 ωρών ο 33χρονος πιλότος ισχυρίστηκε ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής, ότι δεν άντεχε άλλο τους καυγάδες και πως η Καρολάιν είχε εμμονές και του έκανε σκηνές ζήλιας.

Είπε επίσης ότι είχαν καυγαδίσει έντονα το ίδιο βράδυ και πως εκείνη του είπε να φύγει από το σπίτι αλλιώς θα έφευγε εκείνη παίρνοντας μαζί της και το παιδί.

Ο γυναικοκτόνος ανέφερε επίσης ότι η Καρολάιν τον έσπρωξε και άφησε απότομα το παιδί στην κούνια του και άρχισε να κλαίει. Όπως είπε εκνευρίστηκε και της επιτέθηκε, έσπρωξε το πρόσωπό της στο στρώμα και όταν συνειδητοποίησε ότι είναι νεκρή δεν ήξερε τι να κάνει. Είπε επίσης ότι αποφάσισε να καλύψει το έγκλημα σκεφτόμενος το παιδί του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας και τον κρέμασε στην κουπαστή στην εσωτερική σκάλα στο πλαίσιο της σκηνοθεσίας της δολοφονίας.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το προφίλ του 32χρονου πιλότου και οι δηλώσεις που συζητήθηκαν

Από τη γνωριμία με την αδικοχαμένη Καρολάιν και τις φωτογραφίες του παραμυθένιου γάμου τους στην Πορτογαλία, μπροστά στις κάμερες μετά τη δολοφονία της 20χρονης να περιγράφει τα όσα έζησε και λίγες μέρες μετά στην Αλόννησο αγκαλιά με το παιδί του.
Τόσο στο ελικοδρόμιο, όσο και στο νεκροταφείο, με τα πλάνα και τον επικήδειο που είχε εκφωνήσει να μετατρέπουν ξανά την οργή για τη δολοφονία, σε απέραντη θλίψη.

Ο 32χρονος πιλότος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για το έγκλημα, μία μέρα μετά τη δολοφονία της γυναίκας του στα Γλυκά Νερά. Ψύχραιμος, χωρίς να κοιτάει τις κάμερες και τους δημοσιογράφους στα μάτια.

Παρακολουθεί την πορεία των ερευνών από την πρώτη στιγμή. Είναι δίπλα στους άντρες της σήμανσης και εμφανίζεται σίγουρος ότι οι προσπάθειες των Αρχών θα αποδώσουν. Στο πλευρό του εκείνες τις πρώτες μέρες, στέκεται μια ολόκληρη χώρα. Τα πλάνα από την Αλόννησο, με τον ίδιο ντυμένο στα μαύρα να κρατάει σφικτά το αγγελούδι του, είναι αδύνατον να ξεχαστούν. Όπως και αυτά μέσα στο νεκροταφείο, όταν και πάλι αγκαλιά με την κορούλα του, έσκυψαν για να αφήσουν ένα λουλούδι στο φέρετρο.

Ο ίδιος δηλώνει συντετριμμένος τόσο για το μίσος των δολοφόνων όσο και για το γεγονός πως η κορούλα του, καταδικάστηκε να μεγαλώσει ορφανή.

Μια ολόκληρη χώρα του στέλνει μηνύματα συμπαράστασης στους διαδικτυακούς του λογαριασμούς. Στενοί φίλοι και συγγενείς, επικοινωνούν μαζί του, για να του πουν λόγια παρηγοριάς. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται πάντα σε εξέλιξη.

Στην Αλόννησο συγγενείς, φίλοι και καθηγητές της αδικοχαμένης Καρολάιν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 32χρονο. Τον άνθρωπο που τους είχε γνωρίσει η 20χρονη και που πολύ γρήγορα έκανε οικογένεια μαζί του.

Οι φωτογραφίες του ζευγαριού στο Facebook κέντριζαν το ενδιαφέρον. Από τον παραμυθένιο τους γάμο πριν από περίπου ένα χρόνο, στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους, με τη γέννηση της κορούλας τους και από εκεί στο πρώτο ταξίδι στο Ντουμπάι, στις εξορμήσεις εντός συνόρων με τις στιγμές οικογενειακής ευτυχίας να κατακλύζουν τις διαδικτυακές τους σελίδες. Εκείνη στα 20 χρόνια της φοιτήτρια και εκείνος στα 32 του, πιλότος ελικοπτέρων. Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που τα ξημερώματα τις 11ης Μαϊου χώρισαν για πάντα, τα χτυπήματα των δολοφόνων.

Από τη γνωριμία τους και τις βουτιές σε ξενοδοχείο της Ρόδου το καλοκαίρι του 2018… στην πτήση πάνω από τον χιονισμένο Παρνασσό, με πιλότο τον άντρα της και από εκεί στην εποχή του κορονοϊού με μάσκες στα πρόσωπα, με το παιδί τους να είναι η απόλυτη προτεραιότητα της ζωής τους.

Συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού, είχαν να λένε για τη μεγάλη τους αγάπη που επισφραγίστηκε με το γάμο τους. Η Καρολίνα και ο Μπάμπης έδειχναν να απολαμβάνουν τη ζωή τους απόλυτα ερωτευμένοι και ήρεμοι. Ο ένας για τον άλλον. Μαζί τις περισσότερες φορές με το αγγελούδι τους, που γεννήθηκε στις 3 του περασμένου Ιούνη.

Πριν από ένα και πλέον μήνα τα πάντα άλλαξαν. Ο 32χρονος έγινε γνωστός σε ολόκληρη τη χώρα, κεντρικό πρόσωπο σε ένα από τα σκληρότερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών.