Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Μεταφέρθηκαν στο ΥΠΕΣ Υπάλληλοι και αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς

 

Πραγματικότητα αποτελεί η μεταφορά εργαζομένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Υπουργείο Εσωτερικών.  Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Α’ 100) το Προεδρικό Διάταγμα για τη μεταφορά Υπαλλήλων και αρμοδιοτήτων από το ένα Υπουργείο στο άλλο.

Ως γνωστόν, το Προεδρικό Διάταγμα αποτελεί “προάγγελο” του Νομοσχεδίου  «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς».

Αναλυτικότερα, με το άρθρο 1 του αριθμ. 40 Προεδρικού Διατάγματος, θεσπίστηκαν τα εξής:

« 1. Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μεταφέρονται στο Υπουργείο Εσωτερικών το Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς και Λοιπών Ζώων της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του αρ.7 του π.δ. 97/2017, το οποίο μετονομάζεται σε Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς.

Η μεταφορά του προηγούμενου εδαφίου αφορά στο ΣΥΝΟΛΟ των θέσεων και ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του μεταφερόμενου Τμήματος, καθώς και σε εκείνες τις αρμοδιότητες που συνδέονται αποκλειστικά με τα ζώα συντροφιάς, πλην της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικών κλινικών και ιατρείων.

Οι αρμοδιότητες του μεταφερόμενου Τμήματος που συνδέονται με την προστασία των λοιπών ζώων, καθώς και η αρμοδιότητα του καθορισμού όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικών κλινικών και ιατρείων ζώων συντροφιάς και λοιπών ζώων, μεταφέρονται στο Τμήμα Προστασίας Παραγωγικών Ζώων και Ζώων Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

2. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο Υπουργός σε θέματα των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται σύμφωνα με την παρ.1, νοείται εφεξής ο Υπουργός Εσωτερικών. » 

Επισημαίνουμε ότι για την έναρξη ισχύος των ανωτέρω δεν προβλέπεται κάτι ιδιαίτερο, βάσει του άρθρου 4 άρχισε η εφαρμογή τους από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα ΕΔΩ 

airetos.gr