Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 22/6-27/6 2021

  

Αϊνστάιν και Χόκινγκ (1/2)

Τρίτη, 22/6 στις 23:00








Ό Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν δύο από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα. Μέσα από το έργο τους έδωσαν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα της φυσικής για τον χρόνο, τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβα­νόμαστε το σύμπαν.










Ηχογραφώντας τη Μουσική

Τετάρτη, 23/6 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά την ιστορία της ηχογρα­φημένης μουσικής. Προβάλλοντας πάνω από 150 συνε­ντεύξεις, η σειρά καταγράφει τους πειραματισμούς παρα­γωγών και μουσικών που με το έργο τους άλλαξαν το το­πίο στη μουσική του 20ου αιώνα. 









Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο

Πέμπτη, 24/6 στις 22:00







Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.










Η Κυρία Χωρίς τις Καμέλιες

Παρασκευή, 25/6 στις 22:00







Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Μικελάντζελο Αντονιό­νι με τους: Λουτσία Μποζέ, Τζίνο Τσέρβι, Αντρέα Σέτσι (1953). Ένας κινηματογραφικός παραγωγός ερωτεύεται μια  όμορφη πωλήτρια, την παντρεύεται και της υπόσχε­ται λαμπρή καριέρα στο σινεμά. Η πραγματικότητα, όμως, θα αποδειχτεί πολύ διαφορετική.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 26/6 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Ο Νεαρός Πικάσο

Σάββατο, 26/6 στις 21:00







Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Φιλ Γκράμσκι, που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του Πά­μπλο Πικάσο, ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στα πρώτα χρόνια του Πικάσο, την ανατροφή και τη μάθηση, που οδήγησαν στα εξαιρετικά επιτεύγματά του.










Σάλβο

Σάββατο, 26/6 στις 23:00







Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα με τους: Σαλέχ Μπακρί, Σάρα Σερα­γιόκο, Λουίτζι Λο Κάσκιο (2013). Ο Σάλβο είναι ένας εκτελεστής της Σικελικής Μαφίας, ο οποίος αναλαμβάνει να βγάλει από τη μέση έναν αντίπαλό του. Μάρτυρας της δολοφονίας, όμως, θα γίνει η τυφλή αδελφή του θύματος, στην οποία ο Σάλβο χαρίζει τη ζωή, κρύβοντας την αλή­θεια από το αφεντικό του. Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτι­κής του 66ου Φεστιβάλ Καννών.









Γυάλινη Χώρα

Κυριακή, 27/6 στις 17:30








Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Γιέπε Βιγκ Φιγκ με τους: Άλμπερτ Λίντχαρτ, Φλόρα Χόφμαν, Άρεν Τάκιαρ (Δανία, 2017). Ο 13χρονος Τζας ζει σε μια φάρμα με τον πατέρα του, που λείπει συχνά από το σπίτι. Ένα Σαββατο­κύριακο ο Τζας βρίσκει ένα κορίτσι και μια ηλικιωμένη κυρία να κρύβονται στο στάβλο. Τα μαλλιά τους είναι α­νάκατα, τα ρούχα τους παράξενα και λένε ότι έρχονται από το δάσος. Γίνονται γρήγορα φίλοι και ο Τζας δεν αρ­γεί να καταλάβει ότι δεν είναι άνθρωποι, αλλά ξωτικά, που τα καταδιώκουν υποχθόνιες δυνάμεις. Βραβείο σκηνοθεσί­ας και καλύτερης ταινίας στο 21ο Φεστιβάλ Ολυμπίας.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία