Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Copa America: Προκρίθηκε στους «8» η Αργεντινή, πρώτος βαθμός για την Ουρουγουάη

Copa America: Προκρίθηκε στους «8» η Αργεντινή, πρώτος βαθμός για την Ουρουγουάη (vid) 

Δράση και στα γήπεδα της Βραζιλίας, καθώς ξεκίνησε η διοργάνωση του 47ου Κόπα Αμέρικα που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Νότιας Αμερικής την Κυριακή 11 Ιουλίου στο γήπεδο «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Copa America εξασφάλισε τα ξημερώματα η Αργεντινή, η οποία επικράτησε με σκορ 1-0 της Παραγουάης για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου της διοργάνωσης. To μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αλεχάντρο Νταρίο Γκόμες, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε... αυτογκόλ της Παραγουάης, θεωρώντας ότι ο Μέσι επηρέαζε τη φάση. 

Η Αργεντινή, με δύο νίκες και με ισοπαλία, έφτασε τους 7 βαθμούς και εξασφάλισε θέση για τα προημιτελικά του Copa America. Από την άλλη, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τις 147 συμμετοχές με το εθνόσημο, όσες και ο Χαβιέ Μασεράνο που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατάταξης.

Για τον ίδιο όμιλο (1ο) Ουρουγουάη και Χιλή αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η Χιλή άνοιξε το σκορ στο 26' με τον Βάργκας, αλλά στο 66' -έπειτα από προσπάθεια του Λουίς Σουάρες- ο Αρτούρο Βιδάλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, χαρίζοντας στους αντιπάλους τον πρώτο τους βαθμό!

Η βαθμολογία

 
 
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Δευτέρα 21/6

Βενεζουέλα – Εκουαδόρ 2-2 (51' Καστίγιο, 90' Ερνάντες - 39' Αρμπολέδα, 71' Πλάτα)

Κολομβία – Περού 1-2 (51' πεν. Μπόρχα - 17' Πένα, 62' Μίνα)

Πέμπτη 24/6

00:00: Εκουαδόρ – Περού

03:00: Βραζιλία – Κολομβία

 

Η βαθμολογία