Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Εστίαση: Μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους; – Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή

 Εστίαση: Μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους; - Τι είπε ο Μητσοτάκης  

Τον δρόμο για τις διευκολύνσεις που θα έχουν οι εμβολιασμένοι από το Φθινόπωρο, έδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Βουλή για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην σημασία του εμβολιασμού αλλά και στο τι περιμένει όσους δεν τον επιλέξουν από θέση ενώ θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων είπε: «Η συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει για τις διευκολύνσεις. Προτιμώ τον όρο αυτόν από τον όρο προνόμια ή ελευθερίες που μπορεί να έχουν οι πολίτες μας,

συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι. Είναι μια συζήτηση η οποία θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και η επίσημη αφετηρία της θα είναι η χρονική εκείνη στιγμή που όπως είπα πριν, όλοι οι συμπολίτες μας θα μπορούν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο το οποίο επιθυμούν να κάνουν. Και βέβαια ουδείς -να δώσω ένα ενδεικτικό μόνο παράδειγμα- το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει, ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας. Προτιμώ πάντως το σωστό να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία, παρά να επιβάλλεται σε αυτήν. Και γι’ αυτό και θα ξανακαλέσω όλους τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα» συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης : Πρέπει να μας προβληματίσει όλους ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων δεν έκαναν το εμβόλιο από επιλογή

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, ο πρωθυπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι μειώνονται τα κρούσματα και οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι. «Είναι πλέον εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι τα κρούσματα αποκλιμακώνονται γρήγορα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι είναι «εξαιρετικά στενάχωρο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι συμπολίτες μας που δεν έκαναν το εμβόλιο από επιλογή. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους πάρα πολύ έντονα».

Πάντως, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «κρατώ το θετικό. Πριν από ένα μήνα είχαμε πάνω από 800 διασωληνωμένους. Σήμερα είναι κάτω από 360 και εκτιμούμε ότι αυτή πορεία αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί».