Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ επιθυμώντας να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση του Δήμου μας σε κοινωνικές δραστηριότητες και δράσεις αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού προτείναμε τα ακόλουθα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/5/2021:

-           Οι ηλικιωμένοι που αδυνατούν να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο λόγω κινητικών ή άλλων προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, που δεν έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα, θα εμβολιάζονται κατ’ οίκον από κινητές μονάδες υγείας με μονοδοσικά εμβόλια. Ο Δήμος όμως, θα μπορούσε μα καταγράψει τις περιπτώσεις αυτές, να συλλέξει τα στοιχεία τους και να υποβάλει κατάσταση προς το Κέντρο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Εμβολιασμών, ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός της ευπαθούς αυτής ομάδας συνδημοτών μας το ταχύτερο.

-           Για τις περιπτώσεις συνδημοτών μας που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο ώστε να μεταβούν στο Εμβολιαστικό Κέντρο ο Δήμος μας θα πρέπει να αναλάβει την μεταφορά τους ώστε να εμβολιάζονται κανονικά. Η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και η κάλυψη των εξόδων μεταφοράς από τον Δήμο είναι απαραίτητη.

-           Από τις 5 Μαΐου λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και ικανοποιητικό αριθμό προσέλευσης συνδημοτών που ξεπερνούν τους 180 εμβολιασμούς ημερησίως. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε το εμβολιαστικό πρόγραμμα να προχωρεί χωρίς προβλήματα και αξίζουν συγχαρητηρίων. Ο Δήμος μας θα πρέπει να δείξει εμπράκτως την συμπαράσταση και υποστήριξή τους στο έργο τους. Ο χώρος του εμβολιαστικού κέντρου και των εξωτερικών ιατρείων θα πρέπει να εξοπλιστούν με λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας UV και συσκευές καθαρισμού αέρα που στηρίζονται στην υπεριώδη ακτινοβολία. Οι συσκευές αυτές εξασφαλίζουν υγιεινές συνθήκες για το υγειονομικό προσωπικό και τους επισκέπτες συνδημότες μας. Σημειώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Κιάτου εξοπλίστηκε με αυτές τις συσκευές κατόπιν δωρεών από τους Δήμους Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας.

-           Επειδή λειτουργούν δύο εμβολιαστικές γραμμές είναι απαραίτητη η ύπαρξη εμβολιαστικής έδρας. Σήμερα στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου χρησιμοποιείται μία γυναικολογική έδρα! ως εμβολιαστική. Θεωρούμε απαραίτητη την αγορά από το Δήμο μας και τη δωρεά προς το Κ.Υ. μιας εμβολιαστικής έδρας.

-           Ο Δήμος μας θα πρέπει να συστήνει στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων προς αποφυγή της μετάδοσης του SARS COV-2 καθώς και να συμβουλεύει τους συνδημότες για την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, που είναι συγχρόνως μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

-           Πιστεύουμε ότι μια καμπάνια του Δήμου στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την τήρηση των μέτρων προστασίας και την παρακίνηση των Δημοτών να εμβολιαστούν, θα συμβάλει ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα μας απαλλάξει από την πανδημία.

Εξάλλου η ανάδειξη του Δήμου μας ως υγειονομικά ασφαλούς τουριστικού και παραθεριστικού προορισμού , αποτελεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και όλων μας, ενώ θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη των οικονομικών δραστηριοτήτων του τόπου μας που έχουν πληγεί από την πανδημία και τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι όλα όσα πρότεινε ο κ. Κατσούλας θα εφαρμοστούν. Χαιρόμαστε που οι προτάσεις μας έγιναν δεκτές και αναμένουμε την υλοποίησή τους από την Δημοτική Αρχή.

epameinondas katsoulas