Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 24/5-30/5 2021

  




Το Σινεμά Μέσα από το Βλέμμα του Μάγκνουμ

Δευτέρα, 24/5 στις 23:00








Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Σοφί Μπασελάρ (2017). Ο κόσμος του κινηματογράφου ανέκαθεν είχε στενή σχέση με την φωτογραφία. Το ντοκιμαντέρ μας παρουσιάζει τη συνάντηση και αλληλεπίδραση δύο φαινομενικά αντίθε­των κόσμων: της μυθοπλασίας και της πραγματικότητας. 









Η Άνοδος των Ναζί (3/3)

Τρίτη, 25/5 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων του BBC που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Χίτλερ και οι Ναζί αναρριχήθη­καν στην εξουσία στη Γερμανία. Στο τρίτο επεισόδιο ο Χίτλερ προχωρά στην εξόντωση όσων προβάλλουν εμπό­δια στα σχέδιά του, εκτελώντας ακόμη και τον άλλοτε στενό του φίλο Ερνστ Ρεμ. Το αποτέλεσμα ήταν να κατα­στεί πανίσχυρη η παραστρατιωτική δύναμη των SS στη Γερμανία, ενώ η αιματηρή επιχείρηση έμεινε στην ιστορία ως «Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών».










Ήταν ένας Ήσυχος Θάνατος

Τετάρτη, 26/5 στις 00:00








Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία της Φρίντας Λιάππα, με τους: Ελεωνόρα Σταθοπούλου, Τάκη Μόσχο, Πέμη Ζούνη (1986). Μια συγγραφέας, που περνά υπαρξιακή και συγ­γραφική κρίση, δραπετεύει από το σπίτι της επειδή ο πρώ­ην άντρας της και η ψυχίατρός της θέλουν να την κλεί­σουν σε κλινική. Έτσι αρχίζει ένα "άσκοπο" ταξίδι στους νυχτερινούς δρόμους.













Πέρσες

Πέμπτη, 27/5 στις 22:00





Προβολή της θεατρικής παράστασης «Πέρσες» του Αι­σχύλου, του σπουδαιότερου αντιπολεμικού έργου του
ποιητή, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.










Οι Βιτελόνι

Παρασκευή, 28/5 στις 22:00







Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι με τους: Γκούναρ Μπγιέρνστραντ, Φράνκο Ιντερ­λέγκι, Αλμπέρτο Σόρντι, Φράνκο Φαμπρί­τσι, Λεοπόλντο Τριέστε, Ρικάρντο Φελίνι (1953). Στην παραθαλάσσια πόλη του Ρίμινι, πέντε αργόσχολοι τρια­ντάρηδες, που ζουν σε βάρος των γονιών τους, ξοδεύ­ουν άσκοπα τις μέρες τους, παίζοντας μπιλιάρδο, κυνη­γώντας κορίτσια, στήνοντας φάρσες. Χρυσός Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας.









Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 29/5 στις 19:00








Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπα­μπινιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα που ανα­δεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ο Ιδανικός Ιταλός

Σάββατο, 29/5 στις 21:00







Γαλλικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Εμανουέλ Νoβε­κόρ (2015). Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ένα από τα με­γαλύτερα σύμβολα του κινηματογράφου, ήταν κάτι πε­ρισσότερο από ένας απλός ζεν πρεμιέ. Καθ΄ όλη τη διάρ­κεια της 40χρονης καριέρας του, με το μοναδικό του στυλ, ήταν η προσωποποίηση του ιδανικού Ιταλού: χάρι­σμα, μελαγχολική ευαισθησία, αυτοσαρκασμός, εξυπνά­δα και ένα έμφυτο ταλέντο να γοητεύει τους γύρω του.










Λεβιάθαν

Σάββατο, 29/5 στις 23:00







Ρωσική ταινία, σε σκηνοθεσία Αντρέι Σβιάνγκι­ντσεφ με τους: Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, Έλενα Λιαντό­βα, Ρόμαν Μαντιάνοφ, Βλαντιμίρ Βντοβιτσένκοφ (2014). Ο Κόλια ζει με τη γυναίκα του και τον έφηβο γιο του σε μια παραθαλάσσια πόλη του ρωσικού Βορ­ρά. Όταν μαθαίνει πως ο διεφθαρμένος δήμαρχος σκο­πεύει να κατεδαφίσει το σπίτι του, ζητά από έναν φίλο του δικηγόρο να τον βοηθήσει. Η άφιξη του Ντιμίτρι από τη Μόσχα, όμως, θα αλλάξει τη ζωή του Κόλια δραματικά.









Το Απαγορευμένο Ποδήλατο

Κυριακή, 30/5 στις 17:30




Σαουδαραβική νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία Χάιφα Αλ-Μανσούρ με τους: Γουάαντ Μοχάμεντ, Ρεέμ Α­μπντουλάχ, Σουλτάν Αλ Ασάφ (2012). Η δεκάχρονη Γουάντζντα είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει το πράσινο ποδήλατο που λαχταρά. Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει όμως είναι πολλά, με σημαντικότερο το ότι στη Σαουδική Αραβία θεωρείται ανήθικο για τις γυναίκες να κάνουν ποδήλατο.













Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.