Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

FIFA: Έρχεται το «αυτοματοποιημένο» οφσάιντ – Πως θα εφαρμοστεί

 FIFA: «Αυτοματοποιημένο» οφσάιντ 

Στην ψηφιακή εποχή βαδίζει ολοταχώς το ποδόσφαιρο καθώς μετά το VAR έρχεται και το αυτοματοποιημένο οφσάιντ, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός που σαν προπονητής της Άρσεναλ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αλλάξει η εικόνα του Αγγλικού ποδοσφαίρου, τώρα σαν αξιωματούχος της FIFA, προχώρησε σε  μία αποκάλυψη που αν μη τι άλλο θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

«Νομίζω ότι το αυτοματοποιημένο οφσάιντ θα είναι έτοιμο για το 2022» τόνισε ο Βενγκέρ, μιλώντας στην εφημερίδα “The Times” και πρόσθεσε:

«Καταβάλλω πολλές προσπάθειες για να συμβεί αυτό, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα θα αποστέλλεται αμέσως στον διαιτητή.

Σήμερα, κατά μέσο όρο, πρέπει να περιμένουμε περίπου 70 δευτερόλεπτα, μερικές φορές 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Και θα είναι πολύ σημαντικό, γιατί βλέπουμε πολλούς πανηγυρισμούς να ακυρώνονται με καθυστέρηση για οριακές καταστάσεις».

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το σχέδιο για την εφαρμογή του «αυτοματοποιημένου» οφσάϊντ, η τεχνολογία θα διαδραματίζει πλέον καταλυτικό ρόλο στο ποδόσφαιρο, που ήδη έχει δεχθεί την «παρέμβαση» της άμεσης ειδοποίησης για το εάν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή τέρματος και φυσικά του VAR, που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων, μιας και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως το ανθρώπινο λάθος είναι κομμάτι της μαγείας του ποδοσφαίρου.