Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Σύσκεψη για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη διώρυγα της Κορίνθου

  

Η κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας της Διώρυγας της Κορίνθου, που παραμένει κλειστή από τον Ιανουάριο λόγω καταπτώσεων, υπήρξε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο πρόεδρος, Παντελής Παντελίδης και ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλειος Ανδρικόπουλος της Α.Ε.ΔΙ.Κ., με το διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον αναπληρωτή του, Στέφανο Γιουρέλη, στα γραφεία της Α.Ε.ΔΙ.Κ.

Στο έργο αποκατάστασης, το οποίο αποτελεί ειδικό έργο εθνικού επιπέδου, συνδράμουν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, διαθέτοντας πόρους ύψους 9 εκατ. ευρώ, για τις απαραίτητες μελέτες και εργασίες αποκατάστασης και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, λόγω της τεχνογνωσίας και μακράς εμπειρίας του, αναλαμβάνοντας την ανάθεση και επίβλεψη των έργων.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών και συμφωνήθηκε η ανάγκη επίσπευσης των αναγκαίων εργασιών, ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με ασφάλεια η Διώρυγα. Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας των εργαζομένων στην Α.Ε.ΔΙ.Κ. για τις θέσεις εργασίας τους.

“Το Υπερταμείο το εγγυάται, θα σταθεί δίπλα τους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης, σημειώνοντας την ανάγκη να συστρατευθούν και οι ίδιοι στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της Διώρυγας.