Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 12/4-18/4 2021

  





Ο Τσάρλι Τσάπλιν στο Μπαλί

Δευτέρα, 12/4 στις 23:00








Ντοκιμαντέρ του Ραφαέλ Μιλέ. Το 1932, εν μέσω της κρί­σης του Βωβού Κινηματογράφου, ο Τσάρλι Τσάπλιν απο­φασίζει να ταξιδέψει στο Μπαλί μαζί με τον αδερφό του αναζητώντας την έμπνευση. Μαζί τους είχαν μια μικρή κάμερα με την οποία κατέγραψαν το ταξίδι, προσφέροντας μας μια συγκλονιστική ματιά σε ένα σημείο καμπής στη ζωή και το έργο του Τσάπλιν.










Αϊνστάιν και Χόκινγκ (2/2)

Τρίτη, 13/4 στις 23:00








Ό Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν δύο από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα. Μέσα από το έργο τους έδωσαν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα της φυσικής για τον χρόνο, τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβα­νόμαστε το σύμπαν.










Όρνια και Πουλάκια

Τετάρτη, 14/4 στις 00:00








Ιταλική ταινία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι με τους: Τοτό, Νινέτο Ντάβολι, Ρενάτο Καπόνια, Αλφρέντο Λέγκι (1966). Ο Τοτό και ο γιος του Νινέτο περιδιαβαίνουν έναν άδειο δρόμο και πέφτουν πάνω σε ένα κοράκι με ανθρώπι­νη λαλιά, που επιμένει να τους ρωτά που πηγαίνουν. Η απάντηση είναι: οχτώ αιώνες πίσω, όπου πατέρας και γιος βρίσκονται ως μοναχοί. Η αποστολή που τους έχει αναθέ­σει ο Φραγκίσκος της Ασίζης είναι να στρέψουν στον χρι­στιανισμό όλα τα πουλιά. Αλλά τα προβλήματα που συνα­ντούν υπάρχουν κατ’ αντιστοιχία και στο παρόν τους, όπου ο σπιτονοικοκύρης τους απειλεί με έξωση.










Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο

Πέμπτη, 15/4 στις 22:00








Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες δια­μόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.










Η Κυρία Χωρίς τις Καμέλιες

Παρασκευή, 16/4 στις 22:00








Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Μικελάντζελο Αντονιό­νι με τους: Λουτσία Μποζέ, Τζίνο Τσέρβι, Αντρέα Σέ­τσι (1953). Ένας κινηματογραφικός παραγωγός ερω­τεύεται μια  όμορφη πωλήτρια, την παντρεύεται και της υπόσχεται λαμπρή καριέρα στο σινεμά. Η πραγματικό­τητα, όμως, θα αποδειχτεί πολύ διαφορετική.









Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 17/4 στις 18:00







Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώ­πινη μοίρα.









Μόνος Απέναντι στον Χίτλερ Σάββατο, 17/4 στις 21:00







Ένα ντοκιμαντέρ που μέσω των αρχείων της Γκεστάπο παρουσιάζει την ιστορία του Ότο και της Ελίζ, ενός ζευγαριού που συμμετείχε σε αντιναζιστικές δραστη­ριότητες από το 1940 μέχρι το 1943, όταν και εκτελέ­στηκε από τους Ναζί για τη δράση του.










Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων

Σάββατο, 17/4 στις 23:00








Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώ­δη με τους: Αγγελική Μαλάντη, Τάκη Αγορή, Γιάννη Τσουμπαριώτη, Στέλιο Μακριά (1999). Στη Χίο του 1960, μετά το θάνατο του αγροφύλακα στο Θολοποτά­μι, κανένας από τους αντικαταστάτες του, ένας για κά­θε εποχή του έτους, δεν μπορεί να στεριώσει και να ε­πιβάλει την τάξη στην κοινότητα.










Κυνηγοί Μαγισσών

Κυριακή, 18/4 στις 17:30







Σερβική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ράσκο Μίλκοβιτς με τους Μιχαήλ Μιχάβιτς, Σίλμα Μαχμούτι, Ελένα Τζόκιτς (2018). Ο 10χρονος Γιόβαν γεννήθηκε με μερι­κή εγκεφαλική παράλυση. Η κατάστασή του έχει μοι­ραία διαμορφώσει την καθημερινότητά του,  αλλά και τον τρόπο που σκέφτεται. Ντροπαλός και χωρίς πολ­λούς φίλους, συχνά δραπετεύει σε ένα μέρος της φα­ντασίας του, όπου έχει το ρόλο του υπερήρωα. Τα πά­ντα όμως αλλάζουν όταν μια νέα του συμμαθήτρια γκρεμίζει τον τοίχο που ο Γιόβαν έχει χτίσει γύρω του και του ζητά να τη βοηθήσει να ελευθερώσει τον πατέ­ρα της από τα ξόρκια μια «μάγισσας».














Όπερα: Αΐντα

Κυριακή, 18/4 στις 22:00





Όπερα του Τζουζέπε Βέρντι από το Δημοτικό Θέατρο του Τορίνο, σε σκηνοθεσία του Ουίλιαμ Φρίντκιν.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.