Κυριακή 11 Απριλίου 2021

"Χαμόγελα" για την ΑΕΚ στο " «Κλεάνθης Βικελίδης» πέτυχε την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ (3 - 1) επί του Άρη!

 Άρης - ΑΕΚ 1-3: Πρώτη νίκη στα πλέι οφ για την «Ένωση»!   

Την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ αλλά και μετά από 4 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις (σ. 3 στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο) πέτυχε η ΑΕΚ επικρατώντας του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 3-1.

Αποτέλεσμα που την έφερε στο -3 από τον αντίπαλο της και ξανά, γερά, στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η τέταρτη διαδοχική επικράτηση της «Ένωσης» στο συγκεκριμένο γήπεδο ήρθε με τους φιλοξενούμενους να «πνίγουν» στον άξονα τους Θεσσαλονικείς με τους τρεις κεντρικούς μέσους (Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο) και να τιμωρούν τα λάθη τους και ειδικά την κάκιστη παρουσία των Ρόουζ και Σούντγκρεν.

Ο πρώτος μάλιστα ήταν υπαίτιος και για τα δύο πέναλτι επί των Λόπες και Γαλανόπουλου που αξιοποίησαν οι Τάνκοβιτς (12’) και Ανσαριφάρντ (37’)

Ενδιάμεσα (28’), ο Ιρανός έφτιαξε το γκολ που πέτυχε ο Βασιλαντωνόπουλος που έπαιξε ως δεξιός οπισθοφύλακας λόγω των απουσιών. Τροφοδότης του ο Σιμάνσκι.

Στην επανάληψη παρά το γρήγορο (56') γκολ των γηπεδούχων του Μάντζιου, από τον Μαντσίνι (δεύτερο του σε 50 ματς πρωταθλήματος), η ομάδα του Χιμένεθ διαχειρίστηκε επιτυχώς το υπέρ της αποτέλεσμα.

Όλα αυτά ενώ πριν το ματς οι γηπεδούχοι στερήθηκαν λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής τον Μπρούνο Γκάμα κι οι φιλοξενούμενοι τον Αλμπάνη.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν (70’ Γκανέα), Ρόουζ, Δεληζήση (86’ Ματίγια) Σάκιτς -Σάσα, Τζέγκο – Σίλβα (86’ Μήτρογλου), Μπερτόγλιο Μπρούνο (46’ Μάνος) - Μαντσίνι. (70’ Ματέο Γκαρσία)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας – Βασιλαντωνόπουλος (λ.τρ. 60’ Μιτάι), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες - Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (64’ Μάνταλος), Σιμάνσκι – Γκαρσία (64’ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης).

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός 73
  2. Άρης 54
  3. ΑΕΚ 51
  4. ΠΑΟΚ 50
  5. Παναθηναϊκός 49
  6. Αστέρας Τρίπολης 43