Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ο εορτασμός της επετείου του ΄21 στην Τριπολη

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2021/03/%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-1068x748.jpg

Στην κοιτίδα της Επανάστασης του 1821, στην Τριπολιτσά, η επέτειος του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων του 1821, τιμήθηκε με Δοξολογία, πανηγυρικό της ημέρας, επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Η επίσημη Δοξολογία τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας – Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο καθηγητής της νεότερης και της σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου.

Στη Δοξολογία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, οι βουλευτές Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας , ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος. ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρίπολης, Γεωργία Παναγοπούλου, καθώς και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η επιμνημόσυνη δέηση, οι περιορισμένες καταθέσεις στεφάνων, η σιγή ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου απ’ την Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης, έγιναν στον υπαίθριο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και των Προκρίτων, στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης.

– Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από τον Χορευτικό Όμιλο της Τρίπολης και απ’ το σωματείο Αρκαδιανή.

– Κατά τη διάρκεια της τέλεσης της Δοξολογίας, ένα ζεύγος πολεμικών αεροπλάνων, της Ελληνικής Αεροπορίας, διέσχισε τον Τριπολιτσιώτικο ουρανό, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του αγώνα των Ελλήνων, το 1821.