Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Τιμή στους Ηρωες του Αθάνατου 21

 

https://www.euxh.gr/media/k2/items/cache/fe4bbe81600a40063594e597e00eb05b_XL.jpg 

Η 25η Μαρτίου που ξημέρωσε φέτος είναι δεδομένο ότι θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων μας η εθνική επέτειος για την επανάσταση του 1821 και ο εορτασμός της Θεοτόκου γιορτάζονται και πάλι όπως και πέρσι από τα μπαλκόνια μας και μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα γονείς παππούδες γιαγιάδες. Τα τηλέφωνα θα πάρουν πάλι φωτιά για να

δώσουμε και να πάρουμε ευχές αλλά δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε μία αγκαλιά να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και να καθίσουμε στο γιορτινό οικογενειακό τραπέζι.Το ρίσκο για να κάνουμε το παραπάνω είναι μεγάλο και κανείς μας δεν θα το τολμήσει όσο και να το θέλει. Ο κορονοϊός παραμονεύει και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πειθαρχήσουμε απόλυτα στα μέτρα που έχουν επιβληθεί ελπίζοντας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας μία κανονικότητα που είναι σίγουρο ότι δεν θα έρθει με τη λήξη του συναγερμού για τον κορωνοιο καθώς θα πρέπει να ανασυντάξουμε όλες τις δυνάμεις μας και να δώσουμε μία άλλη πιο μεγάλη μάχη που θα είναι να επουλώσουμε τις πληγές μας που μας έχει αφήσει και θα μας αφήσει η πανδημία .
Μπορεί και να ακουστεί ως ύβρις αλλά η σημερινή ημέρα περισσότερο από τους ήρωες του παρελθόντος θα πρέπει να αφιερωθεί στους ήρωες του παρόντος γιατροί και νοσηλεύτες σε όλα τα νοσοκομεία αλλά και οι άνδρες των Ενόπλων δυνάμεων στα σύνορά μας παλεύουν νύχτα-μέρα και να μας κρατούν υγιείς και ασφαλείς. Όλοι αυτοί αξίζουν τον σεβασμό μας αλλά και την πειθαρχία μας ώστε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας τον δικό τους τιτάνιο αγώνα. Σήμερα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γιορτάζουμε από τα σπίτια τους αλλά όπως ποτέ δεν έκαναν έτσι και τώρα δεν θα παραδώσουν τα όπλα θα αποδώσουν τις τιμές που αξίζει στους αγωνιστές του 21 θα προσευχηθούν στην Παναγιά και θα χειροκροτήσουν αυτούς που δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για τις καλύτερες μέρες έτσι και εμείς μία γροθιά να δώσουμε την τελική Μάχη και να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει εκεί που μας αξίζει. 

Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Μαρτίου του 1821 για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία , τον μεγάλο ξεσηκωμό που ξεκίνησε από τα μέρη μας από τη Ζάχολη στις 14 Μαρτίου όπου οι πρόγονοί μας πρώτοι από όλα τα άλλα μέρη σήκωσαν σημαία Ελευθερίας μέσα στον ιερό ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου και με πρωταγωνιστές τον ηγούμενο Γερμανό της ιεράς Μονής προφήτου Ηλιού ζάχολης και τους οπλαρχηγούς της περιοχής Παναγιωτάκη Γεραρή, Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολιτη, εκδιώκοντας τις τουρκικές οικογένειες προς Κόρινθο και Πάτρα. Από την Ζάχολη, η σπίθα της ελευθερίας μεταπήδησε αμέσως σε άλλες περιοχές όπου ο ξεσηκωμός γενικεύτηκε και το καριοφίλι των Ελλήνων άστραψε και βρόντηξε σκορπώντας την Ελευθερία που δεν άρχισε να έρθει... Χρόνια πολλά Έλληνες ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 . Ζήτω οι ήρωες του αθάνατου εικοσιένα.