Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Αφιέρωμα στην Επέτειο των 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

 ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

  

Η Γέννηση Ενός Κράτους – 1821΄΄ Ελλάδα (Α’ Μέρος)

Πέμπτη, 25/3 στις 11:30 & στις 19:00 


Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και τη σπίθα που άναψε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στη Μολδοβλαχία, μέχρι τις μά­χες για την απελευθέρωση της Πελοποννήσου και τις α­παρχές του ελληνικού κράτους. Σε 1821 δευτερόλεπτα περνούν από την οθόνη μας τα ιστορικά γεγονότα που ση­μάδεψαν την πατρίδα μας και καθόρισαν τη μοίρα του λα­ού μας. Σκηνοθεσία: Τάινα Γρηγοριάδου. Παρουσίαση: Τάκης Κάμπρας.
======
 

Από Τόπο σε Τόπο: Δημητσάνα

Πέμπτη, 25/3 στις 12:00 


Εορταστικό αφιέρωμα στην ιστορική Δημητσάνα Αρκαδί­ας και στην πλούσια πολιτιστική της παράδοση. Συμμετέ­χει πλήθος χορευτών και μουσικών. Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

=======

 
 


Στη Σκιά των Ηρώων

Πέμπτη, 25/3 στις 14:00

 

 200 χρόνια μετά τηνέναρξη της Ελληνικής επανάστασης το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Σερρών επιχείρησε τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου  στην περίοδο της επανάστασης, με στόχο να δώσει από την δική του πλευρά μια καλλιτεχνική ερμηνεία της ιστορικής πραγματικότητας.
========
 

Ημερολόγια Ιστορίας: Εορτασμοί της 25ης Μαρτίου

Πέμπτη, 25/3 στις 16:00

Μια ιστορική αναδρομή σε παλαιότερες παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του 1821. Επιμέλεια: Γιώρ­γος Γαβαλάς.

=========

 

  

«1866»

Πέμπτη, 25/3 στις 17:00 


Ιστορικό δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Φώτη Κωνσταντινίδη με τους Κώστα Καζάκο και Γρηγό­ρη Βαλτινό. Αναφέρεται στους κρητικούς αγώνες της α­νεξαρτησίας και στο ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου. 

======


 


Συνέντευξη του Πασχάλη Κιτρομηλίδη για την Επανάσταση του 1821 στην Άντζελα Τσιφτσή

Πέμπτη, 25/3 στις 19:30

 

Ο ακαδημαϊκός Πασχάλης Κιτρομηλίδης συναντά την Άντζελα Τσιφτσή και μας μιλά –μεταξύ άλλων- για τη Χάρτα του Ρήγα, το ρόλο των ηγετών, την προετοιμασία και το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης.

 =========

 

Ένας Tαξιδευτής στην Κάσο

Πέμπτη, 25/3 στις 20:00 

 

Ντοκιμαντέρ-ελεγεία στο ολοκαύτωμα της Κάσου του 1824, σε σκηνοθεσία του ποιητή και σκηνοθέτη Νίκου Καρακώστα (1957).

=========

 

Επετειακή Συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου Πέμπτη, 25/3 στις 21:00

 

Προβολή της συναυλίας του Ηλία Ανδριόπουλου «Από τα Γράμματα στον Μακρυγιάννη έως τις Ωδές του Αν­δρέα Κάλβου», που δόθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Μι­κρής Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2013, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Ερμηνευτές δύο σπουδαίοι καλλιτέ­χνες του λυρικού τραγουδιού, ο Τάσης Χριστογιαννό­πουλος και η Θεοδώρα Μπάκα.

========

    

Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 25/3 στις 23:00

Η  Αλεξία Κουλούρη συζητά με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονέβ για τους  διαχρονικούς δεσμούς Γαλλί­ας - Ελλάδας, με φόντο την υποδοχή της ταπισερί «Η Σχολή των Αθηνών», από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κ. Τασούλα, ως προσφορά του Προέδρου της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρίτσαρντ Φεράντ για την ε­πέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

========

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία