Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΤΡΙΠΟΛΗ: Παρουσιάζονται τα πορτρέτα των ηρώων της Επανάστασης του 1821

  

Στις εκδηλώσεις που θα γίνουν την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα παρευρεθεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης θα παραστεί στην δοξολογία, που θα ψαλεί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, στον ναό του Αγίου Βασιλείου και στη συνέχεια – μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού από τον Θανάση Χρήστου, καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – θα μεταβεί με τις υπόλοιπες Αρχές,στον χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφανιών.

Σημειώνεται ότι τόσο στην Τρίπολη, όσο και παντού στην Ελλάδα, οι φετινές εκδηλώσεις – των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού – θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, στις 11.30 το πρωί, θα γίνει στο κτίριο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των τοπικών Αρχών, η επίσημη παρουσίαση από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, των πορτρέτων των Μοραϊτών ηρώων της Επανάστασης του 1821, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Τα εν λόγω πορτρέτα – τα οποία εμφανίζονται αυτές τις ημέρες και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – έχει φιλοτεχνήσει η καταξιωμένη εικαστικός, Μαριλύ Ξαγά για λογαριασμό της Περιφέρειας, εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.