Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Συντήρηση του οδικού άξονα Μεσσινό - Αρχ. Φενεός - Λίμνη Δόξα

 http://www.greek-crossroads.gr/wp-content/uploads/2017/05/Feneos-street-signs-DSC_0263.jpg

Του Άγγελου Κ. Παπαγγελόπουλου

                                                                                        10-8-2021


Σταθερή στην πάγια τακτική της η νέα περιφερειακή αρχή να «θάβει»  ή να απεντάσσει έργα μελετημένα και ώριμα  από την περιφερειακή αρχή του Π. Τατούλη και να τα επανεμφανίζει μετά από αρκετό χρόνο ως δικά της «κατορθώματα». Και επιδεικνύοντας την ένδεια οράματος, σχεδιασμού και παραγωγής έργου, να πανηγυρίζει για την υπογραφή μιας τροποποιημένης  προγραμματικής σύμβασης της προηγούμενης αρχής με τον ωφελούμενο δήμο.

Μιας σύμβασης που διατηρεί τον τίτλο της, το φυσικό αντικείμενο του έργου, τον προϋπολογισμό, την πηγή χρηματοδότησης και με μόνη τροποποίηση τα ονόματα των μελών της επιτροπής παρακολούθησης.

Τρανό παράδειγμα το έργο συντήρησης του οδικού άξονα  Μεσσινό - Αρχ. Φενεός - Λίμνη Δόξα στον δήμο Σικυωνίων.

Ένα έργο το οποίο μελετήθηκε και προωθήθηκε προς υλοποίηση από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ακόμα και καθ’ υπέρβαση  των αρμοδιοτήτων  της, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών όταν οι έχοντες την ευθύνη απουσίαζαν. Η νέα περιφερειακή αρχή αφού απέτυχε την απένταξή του (όπως έκανε με πλήθος άλλων έργων)καλείται να δικαιολογήσει την καθυστέρηση των δύο ετών στην προώθηση αυτού του σημαντικού έργου και να απαντήσει για την διατήρηση της απαράδεκτης κατάστασης της κύριας οδού που οδηγεί σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Λίμνη Δόξα και ενώνει τον νομό μας με την Αχαΐα και την Αρκαδία.

Πλησιάζουμε ήδη στο ήμισυ της θητείας της νέας περιφερειακής αρχής του Παναγιώτη Νίκα και πέρα από τις κενές μεγαλοστομίες, ακόμα ψάχνουμε την πρώτη δική τους ολοκληρωμένη πρόταση. Για έργο ούτε λόγος.

 

                                                              Αγγελος Κ. Παπαγγελόπουλος

                                                                     Αρχιτέκτων ε.μ.π. 


ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ